PKK ve Fetö'yü Gölgeleme

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, 'FETÖ'ye PKK'ya karşı bir yol haritanız var mı?' sorusuna bakın nasıl cevap vermiş.

PKK ve Fetö'yü Gölgeleme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Tüm terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Aynı zamanda yeraltı suç örgütleriyle de kararlılıkla mücadele edeceğiz. Bu ülkenin her bir karış toprağı, kentleri, sokakları, okulları, meydanları terörden, yeraltı suç örgütlerinin hakimiyetinden kısa sürede temizlenecek; göreceksiniz.”

Soruya verilen cevap tam olarak bu. Soruda özellikle vurgulanan PKK ve Fetö terör örgütüyle ilgili bir cümle var mı cevapta? Yok. Hatta daha da vahimi “siz onları bırakın, şehirlerdeki yer altı suç örgütleri var biz onlarla mücadele edeceğiz” gibi gizli bir perdeleme, örtme ve sanki aklama gibi bir üslup var cevapta.
Peki, neden böyle konuşmuş olabilir Kılıçdaroğlu. Çünkü HDP  ve Fetöcülerin oylarıyla Cumhurbaşkanı olacağını hesap ediyor. “Onlar destek vermezse benim siyasi hayatım tarih  olur” diye düşünüyor. 

Ülkenin güvenliği, terör örgütlerinin faaliyetleri ve canlara kıyması çok da umurunda değil gibi Kılıçdaroğlu’nun. “Ömrümün son deminde bir seçim kazanayım da ülke isterse yangın yerine dönsün hiç önemli değil” modunda Kılıçdaroğlu.

Hatay’daki depremzedelere “Size evlerinizin anahtarını iktidara gelirsem bizzat ben teslim edeceğim ve 5 kuruş para almayacağım” diyen bir ismin Cumhurbaşkanı olduğu bir ülkeyi varın hayal edin. 

Kılıçdaroğlu’nun  ülkeyi iyi yönetmek gibi bir amacı yok. Tek derdi 12 kaybedilen seçimden sonra finalde kazanmak. Diyelim ki kazandı. Ya sonra… Valla kendisi bile kurtaramaz ve toparlayamaz ülkeyi…