Ocak'tan Mart'a Değişim

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için geri sayım devam ederken ocak ayı içerisinde  Aksoy, ALF, Areda, Survey, Asal, Avrasya, MAK, Optimar, ORC, PİAR, Sosyo Politik ve TEAM araştırma şirketlerinin ocak ayı içerisinde yaptıkları anketlerin ortalaması alınmış.

Ocak'tan Mart'a Değişim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu çalışmada, AK Parti'nin oy oranı yüzde 34.8, CHP'nin oy oranı ise yüzde 25.5 olarak belirlenmiş. İYİ Parti'nin 13.4, HDP'nin 10.3 olduğu ortalamada MHP'nin yüzde 6.9 ile yüzde 7'lik seçim barajının altında kalması dikkat çekiyor.

Tabi bu çalışma ocak içinde yapılmış bir anket. Millet İttifakının adayının açıklanmadığı, iki belediye başkanı ile HDP’nin desteğinin olup olmayacağını bilinmediği bir dönemin anketleri.

Ocak ayından mart ayına birçok siyasi dengeler değişti. İttifaklarda değişiklikler ve genişlemeler oldu. Akşener’in gidip-gelişleri yaşandı ve muhalefetin altından kalkıp kalkamayacağı yönünde halkın ciddi tereddütler yaşadığı Kahramanmaraş merkezli büyük depremler yaşandı.

Ocaktan bugüne değişen dengeler elbette ki sandığa da yansıyacak ve halk, vaatlere değil yapılanlara ve somut olarak ortada duran hizmetlere oy verecek. 

14 Mayıs seçimlerinin bir iktidar değişiminden çok daha önemli, ülkenin güvenlik ve bağımsızlık probleminin oylanması olacağını bilen tüm milliyetçi ve ülkücülerin buluşma noktası olan MHP’nin baraj sorunu olmaz ve böyle bir sonuç asla yaşanmaz.

Halkımız 14 Mayısta anket değil sandığın kesin sonucunu ilan edecek ve ülke önemli bir badireyi daha atlayacak.