PERTEK'TEN NE HABER?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımında sona gelinen Kömürhan Köprüsü'nde incelemelerde bulundu İlimiz Milletvekili Zülfü Demirbağ her ne kadar 'leyim' dese de (kelimenin aslı lehimdir ve demirleri birleştirmek için değil teneke ve kablo türü hafif metalleri birbirine yapıştırma işlemidir) son kaynağı yaparak köprünün iki ucunu birleştirmiş oldu.

PERTEK'TEN NE HABER?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya ve Elazığ İl yöneticileri ile milletvekillerinin de hazır bulunduğu ziyaretin elbette şehrimiz için önemi büyük. Her ne kadar bu köşelerden  Kömürhan köprüsü ve tünelinin çok aciliyet kesbeden bir ihtiyaç olmadığını yazsak ve bu görüşlerimiz dolayısıyla dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a şikayet edilsek de biz durduğumuz yerdeyiz  ve Kömürhan Köprüsünün yerine Pertek Köprüsünün dile getirilmesi ve hayata geçirilmesinden yana olduğumuz görüşünde ısrarcıyız.

Zira Kömürhan Köprüsü diye köprümüz zaten vardı. Olmayan tüneller ise mevcut yolu sadece bir kilometre kısaltıyordu ve bunun süresi de sadece bir dakikaydı.

Oysa Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesini Karadeniz’e bağlayan bir köprümüz yoktu ve ulaşım hala feribotla  bin bir çile ve tehlikelerle yapılıyordu Pertek’te.

Ve yine Pertek köprüsü, maliyeti itibarıyla Kömürhan köprüsü ve tünellerinin belki de 50’de biri kadardı. Nasıl bir düşünce ve mantıkla Pertek Köprüsü yerine hiç de ihtiyaç duyulmayan, halk tarafından da talep edilmeyen ve sorun olarak dile getirilmeyen bu yapıya milyonlar  aktarıldı  anlayan beri gelsin.

Fantezi yapı ve projelerle paramız taşa toprağa gömülüyor ve oluşan cari açıklarla enflasyon ile birlikte işsizlik sürekli atıyor.

Köprü bir aksilik olmazsa 15 Aralık 2020 tarihinde açılacakmış. Köprü ve tüneller açıldıktan sonra şehrimize bir prestij kazandıracak ve önemli oranda  sürüş ve güvenlik konforu sağlayacak ama yapılan masraflar bütçede kara bir delik açmış olacak.

Köprü için tek tesellimiz, projenin kamu kaynakları ile yapılmış olması. Ya diğer köprüler gibi yap-işlet modeli ve geçiş garantili yöntemiyle verilseydi…

Her neyse, bu bedel keşke Çimento Fabrikasının il dışına taşınması için, her evde bulunan üniversite mezunu işsizlerimiz için istihdam için kullanılsaydı.

Son söz ve yalın gerçek: kamu kaynaklarımız verimli ve akıllı kullanılmıyor. Demirel’i Erbakan’ı ve Özal’ı yetiştiren Devlet Planlama Teşkilatına acil ihtiyaç var bu ülkede..