AÇIK SİYASET

Muhalefet tarzı kadar siyaset tarzı ile de dikkat çeken CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, katıldığı bir televizyon programda gelecek seçimlerde Elazığ'dan tekrar milletvekili adayı olacağını açıklamış.

AÇIK SİYASET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Katıldığı Televizyon programın da sunucunun kendisine Elazığ’dan tekrar milletvekili adayı olur musunuz sorusuna da cevap veren Milletvekili Gürsel Erol, “Bir dönem daha Elazığ’dan milletvekili adayı olacağım. Daha önceden olmayı düşünmüyordum. Büyük illerden birinde siyaset planlamamla ilgili bir düşüncem vardı. Ama Elazığ siyasetini bu noktaya getirip de Elazığ siyasetiyle ilgili bir milletvekili arkadaşımızın yorumundan ve değerlendirmesinden sonra hodri meydan deyip Elazığ’dan bir daha aday olacağım” dedi.

Çok net ve açık yüreklilikle ifade edilmiş bir cümle. Bu soru Gürsel Erol dışında kime sorulursa sorulsun kaçamak ya da politik cevap verilirdi. Ama Erol, çok net bir şekilde hem önceki düşüncesini hem de son tahlilde kendisinde oluşan düşüncesini açıkça ifade etti.

“Aslında büyük bir şehirden milletvekili olmayı düşünürdüm” dedi ve ekledi, “Bu kararımda bir milletvekili arkadaşımızın yorum ve değerlendirilmesinin rolü var.”

Siyaseti, göz önünde, gönül dilinde yapmanın resmidir Gürsel Erol. B Planı yok, gizli ajandası yok, gönlünden geçeni diline yansıtan ve bunu da açık yüreklilikle ve kırıcı olmadan, hakaret etmeden söyleyen bir siyaset anlayışı.

Keşke siyaset hep böyle yapılsa. Keşke kimse maske takmasa. Yüzünün tüm hatlarını gösterse. Harbi ve gerçekçi olsa. Hayır diyebilse, olmaz diyebilse.

Bıktı insanlar artık “bakalım” ve “bir görüşeyim” rollerinden.