Pertek Köprüsü Müjdesi

Seçimin ardından büyük bir uyum yakalayan ve çalışmaları bu doğrultuda sürdüren Elazığ Cumhur İttifakı Milletvekillerinin bu özverili ve samimi çalışmaları ilk meyvesini verdi ve Pertek Köprüsü için Karayolları Genel Müdürlüğü harekete geçti. Geçmişte Karayolları 8. Bölge Müdürü olarak ilimizde görev yapan Ahmet Gülşen'in Karayolları Genel Müdürü olarak atanmasıyla adımların hızla ilerleyeceği ve proje ihalesinin yılsonuna kadar gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Pertek Köprüsü Müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sadece Elazığ ve Tunceli’nin değil tüm Türkiye’ye faydalı olacak, Doğu’nun Kuzey’e doğrudan bağlanmasını sağlayacak Pertek Köprüsü Projesinde güzergâhlar netleşti. Köprü yapımı için yılsonuna doğru ihale sürecinin başlaması bekleniyor.

PROF. DR. KELEŞ, AÇIKKAPI VE BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI  BAKAN URALOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etmişti. 

 Ziyaret esnasında Pertek Köprüsü ile ilgili yürütülen çalışmalar ve atılacak adımlarla ilgili detaylı bilgi alan heyet, bakanla görüşmelerinin ardından ihale sürecinin yıl sonunda başlayacağı müjdesini verdi.

Pertek Köprüsü Müjdesi

GÜZERGÂH ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Geçtiğimiz günlerde Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün bölgede yapılması planlanan köprü için 4 ayrı güzergah belirleyerek proje aşamasını tamamladığını manşet haberimizle duyurmuştuk. 

Elazığ Cumhur İttifakı Milletvekilleri’nin de girişim ve takipleri ile kısa bir süre sonra köprünün yapılacağı güzergâhın kesinlik kazanması ve köprü için ihale sürecinin tamamlanması beklendiğini de yine aynı haberle okuyucularımıza iletmiştik. 

Bu gelişmenin ardından Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, yaptıkları ortak açıklamada güzergâh çalışmalarının tamamlandığını ve ihale sürecinin yılsonunda başlayacağını duyurdu.

Pertek Köprüsü Müjdesi

MİLLETVEKİLLERİ ORTAK AÇIKLAMA İLE DUYURDU

Ak Parti  Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, yaptıkları ortak açıklamada şunları ifade ettiler;

 “Aziz şehrimize hayırlı olsun. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu beyle yaptığımız görüşmede; “Pertek Köprüsü” için alternatif güzergahlar netleştirilmiş olup, ihale hazırlıklarına başlanmış, yıl sonu itibariyle proje ihalesine çıkılacaktır. Kuzey Çevre Yolunun Güney Çevre Yoluna Bağlantı Yolu işinin yatırım programına alınması için teklifi yapılacaktır. İlimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyoruz.”

Pertek Köprüsü Müjdesi

KUZEY ÇEVRE YOLU, GÜNEY ÇEVRE YOLUNA BAĞLANIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ile görüşen ilimiz milletvekilleri Prof. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Elazığ Belediye  Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın elde ettiği en önemli yatırımlardan biri de geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanan ve Keban yolunu Pertek yolu ile Harput’a bağlayan Kuzey çevre yolunun, Malatya yolu Fırat Üniversitesi Harput yerleşkesi mevkiinde  Güney Çevre Yoluna bağlama projesi oldu.

Daha önce Baskil kavşağına bağlanması gündeme gelen ancak bunun ulaşım aksında bazı sorunlar oluşturacağı gerekçesi ile şehri daha dış çerçeveden kuşatan bir proje yapıldı ve Kuzey Çevre Yolunun daha geniş bir alandan geçerek Malatya yoluna bağlanması kararlaştırıldı. 

Bu projenin hayata geçirilmesi için de bakanlıkla görüşen Elazığ heyetinin önümüzdeki günlerde bu yol için de proje ihalesi müjdesi vermesi bekleniyor.

Pertek Köprüsü Müjdesi

İTTİFAK RUHUNUN İLK MEYVESİ GELİYOR

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ve Ak Parti Milletvekilleri’nin ittifak ruhu ile ilgili bakanlar ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la yaptıkları görüşmeler sonucu önemli bir başarı sağlanmış durumda. İttifak Milletvekillerinin uyumlu çalışmaları sonucunda Elazığ’ın en önemli problemlerinin başında gelen Pertek Köprüsü talebinin hayata geçmesi ve ittifak ruhunun ilk meyvesinin alınmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

GÜLŞEN’İN KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRÜ OLMASI ELAZIĞ İÇİN BÜYÜK ŞANS

İlimizin Karayollarının görev ve sorumluluğu içesindeki bu iki projenin hızla hayata geçirilmesi adına bir önemli gelişme daha yaşandı. 

2016 yılında Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne atanan ve önemli başarılara imza atan Ahmet Gülşen, Karayolları Genel Müdürü olarak atandı. 

Bölgemizde ve ilimizde birçok projeyi hayata geçiren, ufku ve vizyonuyla ilimizde eserler bırakan ve bu başarıları sebebiyle Karayolları Genel  Müdürlüğü göreviyle taltif edilen Ahmet Gülşen’in bu göreve gelmesiyle ilimizin bekleyen tüm projelerinin süratle çözüleceğine inanılıyor.