Finali biliyorduk, Senaryo Hoşumuza Gitti!

Ak Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın 'nasıl bir milletvekili istiyorsunuz' sorusuna yine kendi talebi ile yazdığımız öneri ve tekliflerin 'nasihat' olarak yorumlanması merkezli polemiğimiz, replikler eşliğinde devam ediyor.

Finali biliyorduk, Senaryo Hoşumuza Gitti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sayın Vekilin, hiç değişmeyen ve anlaşılan o ki değişmeyecek olan okuduğumuzu anlayamama ve yapmaya çalıştığımız ancak çok da beceremediğimiz gazeteciliğimizi sorgulama ısrarcılığı sonunda  Yılmaz Erdoğan’ın “Organize İşler” filminden aparılan;  “Bir yıldız gibi kayarım hayatından yapabileceğin tek şey dilek tutmak olur...” repliği ile bağladığı paylaşımına doğal olarak biz de kayıtsız  kalmadık ve cevabımızı  usulü dairesinde, uhulet ve suhuletle verdik. 

Ancak biz de yazdığımız cevabın sonunda bu kez Kurtlar vadisinden bir replik istediğimizi ifade ettik.

Sağ olsun vekil bu talebimizi önce yerine getireceğine dair bir paylaşım yaptı, birkaç saat içinde de söz verdiği Kurtlar Vadisi repliğini paylaştı.

Sayın vekilin paylaşımındaki iddialara cevap vermeye gerek duymadık. Zira biz ne dersek diyelim okuduğunu anlayamayan ve gazeteciliği bilmeyen bu sektörün en vasatları olarak bizleri görme ön yargısını yıkamazdık. Albert Einstein; “Önyargıları kırmak atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur.” tespitini bir kez daha haklı çıkartan bir akut vaka ve üzerinde laf söylemek abesle iştigal olacaktı çünkü.

 Sayın vekilin paylaşımındaki imla yanlışları, bizlere yönelik şehrin manevi hamurunu yoğuran bir değerli zatın torununun ağzına yakışmayan kelimelerle hitabı ve bizlerin anlayış kapasitemizin zero  olduğuna dair ısrarcı takıntılarına çok takılmadan ve sözü de artık fazla yormadan,  hem kendi zamanımızı verimli kullanmak hem de şehirle ilgili proje hazırlama yerine, vekilin talimatlarıyla konuya uygun dizi replikleri aramak zorunda kalan danışman dostları  rahatlatmak ve eziyetten kurtarmak adına bu bahsi şimdilik kapatıyoruz. Zira bu şehrin gerçek ve sahici sorunları ve bu sorunları sahiplenip çözüme odaklanması gereken yönetici, siyasi ve gazetecilere ihtiyaç var.

Hem zaten biz yetersiziz ya… Bilmiyoruz ya bu mesleği… Ve biraz okumamız lazım ya.. Okuduğumuzu da çok anlamadığımıza göre biraz da yaşayalım öğrenmek için biraz mola… 

Bu atışmaların kimin lehine, kimin aleyhine sonuçlanacağını az çok tahmin ediyoruz ve aslında muhatap alınmaktan da yorulduk.

Biz finali biliyorduk, lakin senaryo hoşumuza gitmişti. Hepi topu bu…