Pertek Köprüsü İçin İhale Süreci Başladı

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde Pertek Köprüsü'nün ihalesinin 2024 yılının Ocak ayının 3. Haftasında yapılacağını duyurdu.

Pertek Köprüsü İçin İhale Süreci Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’dan yapılan ortak açıklamada; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgiye istinaden; Elazığ -Kovancılar - Tunceli Aksı, tamamı Karayolu geçişi olan 145 km uzunluğunda bir güzergaha sahip olup, Elazığ – Pertek- Tunceli Aksi, 80 km uzunlukta ve Keban Baraj Gölü'nden feribot ile geçilmektedir.

Pertek Köprüsü İçin İhale Süreci Başladı

Köprünün yapılması ile birlikte 65 km kısalma sağlanmış olacaktır. Elâzığ - Pertek il Yolu (Pertek Köprüsü Dahil) Etüt ve Proje Danışmanlık Hizmet Alimi işi" belli istekliler arasında ihale usulü ile gerçekleştirilmiş olup 22.11.2023 tarihinde yapılan ön yeterlilik aşamasına 16 aday başvuruda bulunmuştur. Söz konusu işin ön yeterlilik başvuruları ihale komisyonunca değerlendirilmekte olup en kısa sürede sonuçlandırılacaktır.

Pertek Köprüsü İçin İhale Süreci Başladı

Teknik ve mali tekliflerin alınacağı tahmini ihale tarihi 2024 yılının ocak ayının 3.haftasıdır. Yapılacak ihale ile Pertek Köprüsünün 1:1000 ölçekli uygulama projeleri hazırlanacaktır. Ariz Şehrimize Hayırlı ve uğurlu olsun” denildi.