PAZARCILAR VEFA BEKLİYOR

Bu konulardan yola çıkarak Salı Pazarına doğru uzandık

PAZARCILAR VEFA BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konulardan yola çıkarak Salı Pazarına doğru uzandık.Pazarcılarımızla bir röportaj gerçekleştirdik.Detaylarımız şöyle:

 

      Neden Pazarcılık?

 

İş bulamadığımızdan dolayı pazarcıyız.Bu durumdan şikayetçi değiliz çok şükür.Yinede işimizi severek yapıyoruz.Sonuçta ekmek paramız.Bünyeniz sağlamsa, gece 9'da yatıp sabah 5'te kalkmak sizin için sorun değilse, yükleme boşaltma işleri sizi yormuyorsa ve sinirlerinizi aldırdıysanız pazarcılık size göre olabilir. Sadece işgaliye ve tahta parası vererek güzel paralar kazanabilirsiniz.İnanın gerisine Allah yardım ediyor.

                      

 Fiyatlar Nasıl?

 Fiyatlarımız gayet uygun ama talep yok.Müşteri sıkıntımız var.Artık eskiden olduğu gibi alacaklarını seçememe gibi  bir durum söz konusu değil..Müşterimiz istediğini seçip alabilir.20 yıldır pazarcıyız bu kadar durgunluk görmedik.Pazarda herşey uygun.

 

Herhangi bir Probleminiz varmı?

 

Her gün sabah 5 gibi kalkıyoruz sebze meyvelerimizi taze taze alıp getiriyoruz  tezgahımıza yerleştiriyoruz ama vatandaşlarımız bizi tek bırakıyor.Pazarımız bomboş marketler dolu.Vatandaş alışmış artık kartla alışveriş yapmaya ama bizide unutmasınlar..Akşam saat 19.00 a kadar satış yapmaya çalışıyoruz.Keşke tezgahlarımız kapalı olsa daha rahat ederiz.Özellikleri kış aylarında karda yağmurda rüzgarda zorlanıyoruz.Sabah ilk işimiz brandaları kurmak  akşamda aynı şekilde kaldırmak inanın çok zor.Ama mecbur....

 

Pazarcının Görevleri Nelerdir?

 

Meyve ve sebzeleri kasa veya çuvdigerar içinde pazar yerine getirmek,sergiyi hazırlamak,branda çekmek,ürünlerin teşhirini yapmak.Çürük olan ürünleri seçip ayırmak,meyve ve sebze çeşitleri üzerine fiyat etiketleri koymak,müşterilerin istediği ürünleri terazide tartmak poşete koymak,pazar sonunda elinde kalan ürün

lerin muhafaza edilmesi işlemlerini yapmak ve pazar bitince branda ve kasaları toplamak aracına yerleştirmek,kullanılan araç gereç ve malzemelerin temizliğini yapmak vb...görev ve işlemleri yerine getirir.

 

Maddi Zorluk Çekenlere Söylemek İstediğiniz Birşey Var mı?

 

Evet.İnsan mücadele etmeli ama ne kadar da mücadele etsen piyasa ihtiyaçlarımızı karşılayamaz oldu.Önceden kazanıyorduk ama şimdi marketler çıkınca kredi kartıyla gidip oradan alışveriş yapıyorlar.Şimdi pazarcılık herkes için çok zor bizim sermayemizle gücümüzle marketlerle yarışmamız daha da güç...Sadece ben değil bütün pazarcıların sıkıntısı bu.Bu da bir gerçek...

 

Elazığ Müşterilerinin Alışveriş Şeklinden Memnunmusunuz?

 

Evet.Burada hiçbir pazarcı arkadaşımızla sorunumuz yok.Elazığ pazarının eskiden olduğu gibi canlılığı yok başka illerdeki pazarlar bizim pazarımızdan daha canlı ve daha da kalabalık.Halkı pazarcılarına sahip çıkıyor.

 

Şuan Tezgah Serginizde Neler Var?

 

Kışlık meyve ve sebzeler tezgahımızda yer alıyor.Hemde taze taze.Seçmek serbest müdahale yok.İsteginizi alabilirsiniz.Şu anda tereden,naneye,soğandan turpa,havuçtan limona,brokoliden ıspanaga kadar herşey mevcut.

 

Son Olarak Neler Söylemek İstersiniz?

 

Gelsinler alsınlar elleriyle seçsinler ne diyebilirimki...Ekmek kavgası işte elbette seçerken mdigerarımız zarar görüyor ama biz ondanda vazgeçtik yeterki müşteri olsun pazarımız dolsun...Zaten bunada malın seçilmesine de alıştık artık..Ne yapalım 'ALMAYANIN KAYNANASI ÖLSÜN'.Hakimiyet gazetesine de bize bu fırsatı tanıdıkları için teşekkür eder başarılar dileriz...