100 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK

İmzalanan protokol ile 4  evrede gerçekleştirecek  ve toplamda 100 kişiye verilecek olan girişimcilik eğitiminin ilki 25 kadına yönelik olacak

100 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İmzalanan protokol ile 4  evrede gerçekleştirecek  ve toplamda 100 kişiye verilecek olan girişimcilik eğitiminin ilki 25 kadına yönelik olacak. 2. evrede 25 engelli vatandaşımıza verilecek olan eğitim  son 50 kişi de ise herkese açık  2 grup halinde olacak.  Eğitimi başarıyla bitiren kursiyerler   Türkiye’nin her yerinde geçerli olacak olan  KOSGEB onaylı Uygulamalı Girişimcilik sertifikası sahibi olacak.

Elazığ Belediyesi olarak çalışmalarını sadece yol, kaldırım  gibi çalışmalarla özdeş tutmadıklarını ve bunu her fırsatta dile getirdiklerini söyleyen Elazığ Belediye başkanı  Mücahit YANILMAZ “ Belediyemiz bünyesinde kurmuş olduğumuz EBEGEM, iş garantili kurslardan girişimcilik kurslarına kadar bir çok alanda çok önemli işlere imza attı. Girişimcilik kurslarına önem veriyoruz çünkü; balık vermektense balık tutmaya daha çok önem vermek gerektiğine inanıyoruz”dedi.

Elazığ Çalışma ve İş Kurumu ile yapılan protokol ile gençlerimizi geleceğe hazırladıklarını belirten YANILMAZ “  EBEGEM, İş kur ve KOSGEB ile yapacağımız bu çalışmada  devletimizin sunmuş olduğu faizsiz kredi fırsatlarını değerlendirmelerini sağlayarak gençlerimizin rahat bir şekilde iş sahibi olmalarını sağlayacağız” dedi.

İmzalanan protokol nedeniyle bir açıklama yapan  Elazığ Çalışma ve İş Kurumu il müdürü Abdullah BALCI “Elazığ Türkiye İş Kurumu ve Elazığ Belediyesi arasında iş fikrini nasıl geliştiririm, pazar araştırmasını nasıl yaparım,  pazarlama, üretim, yönetim  ve finansal planları nasıl yapmalıyım gibi konularda  kendi işini kurmak isteyen girişimcilere  girişimcilik kursu düzenlemekteyiz.  Bu konuda Belediyemizin  bize verdiği desteklerden ötürü çok teşekkür ederiz”dedi.

Elazığ Belediyesi Ekonomiyi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde verilecek ve  70 saat sürecek olan girişimcilik eğitimi sonrasında  sertifa almayı hak kazanan adaylar KOSGEB’in  girişimcilere sunmuş olduğu hibe desteklerinden yararlanabilecekler.