Partilerin Ak Parti Bekleyişi

Ak Parti Temayül yoklamasını da yaparak aday belirleme noktasında önemli bir aşamayı daha geçti.

Partilerin Ak Parti Bekleyişi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu hafta içinde ARGE biriminde birleştirilen tüm parametreler, alt komisyona gönderilecek ve bu komisyon aday sayısını 2 ya da 3’e düşürülerek üst komisyona havale edilecek.

Muhtemelen de önümüzdeki haftadan itibaren de üst komisyon günde 15 il ve bağlı ilçelerini görüşerek karara bağlayacak. Aralık ayı ortalarında ise adaylar açıklanmaya başlayacak.

Ak Parti’de aday belirleme ile ilgili mesai yoğun tempoyla devam ederken diğer partilerde herhangi bir hareketlilik yok.

Her ne kadar il teşkilatı buna sıcak bakmasa da MHP Genel Merkezinin Ak Parti ile ittifak olasılığını düşünerek aday çalışması yapmamasını anlamak mümkün. Ancak İyi Parti, CHP, Yeniden Refah Partisi, Saadet ve BBP’de herhangi bir çalışma yapılmaması aslında adaylarının belli olduğunu ancak açıklamak için Ak Parti adayını bekledikleri izlenimini veriyor.

Bu bekleyiş, aslında Ak Partinin adayından memnuniyetsizlerin de rüzgârını alarak güçlü bir isimle ve halk ittifakı adayı olarak düşünülüyor ama bu ismin Ak Parti adayı karşısında şansının ne kadar olacağı merak ediliyor.

Kamuoyundaki kanaat şu ki Ak Parti’nin adayı hükümetin de desteğini alarak her hâlükârda seçimi kazanacağı yönünde.