Görür, Kurum'u İşaret Etti?

Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerin özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük illerde aday belirleme süreci devam ederken deprem uzmanı hemşerimiz Prof. Dr. Naci Görür'den ilginç bir çıkış geldi.

Görür, Kurum'u İşaret Etti?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasi partiler aday belirleme çalışmalarını yürütürken deprem uzmanlarından da özellikle İstanbul ve deprem riski bulunan şehirlerin Belediye Başkanlığı adaylarına yönelik kritik uyarılar geldi.

İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden hemşerimiz Prof. Dr. Naci Görür, Belediye başkanlarında aranması gereken birinci şartı depremle mücadele olarak gördü ve şunları söyledi:

 "13 milyon seneden beri depremlerin devam ettiği daha da devam edeceği bir ülkede yaşıyoruz. Depremleri durduramayız ama on binlerce insanı da kaybedemeyiz. Geleceğimiz için yapmamız gereken deprem dirençli kentlere sahip olmalıyız. Depremin ne zaman olacağını konuşmanın bir anlamı yok. Bugün olmazsa yarın ya da öbür gün 7'nin üzerinde büyük bir deprem olur, kendi insanımız ölür. Siyasetçiyi deprem dirençli yaşam alanlarında yaşamamız için yatırıma ikna etmemiz lazım. Vatandaşın elinden çok şey gelir çünkü oy veriyor. Deprem siyaset üstü bir meseledir. Hangi partiyi istiyorsa bağrına bassın ama adayın yaşadığı yeri deprem dirençli yapacak planı, programı, fikri olsun. Eğer bu yoksa oy vermesin.”

Prof. Görür, bu açıklamalarıyla hem 24 Ocak 2020 hem de 6 Şubat 2023 depremlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak depremin yıkıcılığını ve Belediyelerin kusurlarını bizzat gören ve şehirleri ayağa kaldırmak amacıyla önemli çalışmalar yapan Murat Kurum’u işaret etti mi bilinmez ama açıklamayı okuyan herkesin aklına gelen ilk isim Kurum oldu.

Kurum için en büyük olumsuzluk ise Karadenizli olmaması. Karadenizlinin  birinci önceliği kendi hemşerileri. Geçtiğimiz seçimlerde birçok ilçenin Belediye başkanlığını Karadenizlilerin almasında da yenilenen İBB seçimlerindeki 12 bin farkın 900 bine çıkmasında da en büyük etken Karadenizlilerin  dayanışması. Bakalım bu seçimlerde Ak Parti nasıl bir aday belirleyip zaferini ilan edecek.