Partiler Kapalı Kutu

Haziran 2023 tarihinde yapılacak seçimlere 1 yıl gibi bir süre kaldı. Geçmiş seçimlerde gördüğümüz aday enflasyonunu bu seçimlerde çok göremiyoruz. Birkaç isim dışında siyasi çalışma ve halk nezdinde kendini gösterme çalışması yapan siyasi sayısı da çok az.

Partiler Kapalı Kutu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aslında çok sayıda ismin siyasete ısındığı ve bu anlamda olası rakiplerine peşrev çektiği de az çok görünüyor ama kimin hangi partiden aday adayı olacağı da tam bir muamma olarak karşımızda duruyor.

Aynı ismin dört partiden de aday olabileceği gibi bir garip durumla ilk defa karşılaşıyoruz. Eskiden bir isim zikredildiğinde herkes onun hangi partiden aday olacağını bilirdi. Ancak şimdilerde bir isim, hem Ak Parti hem İyi Parti, hem Yeniden Refah Partisi hem de Deva Partisi kulislerinde aday gösterilebileceğine dair görüşlerle öne çıkıyorlar.

Bu durum, kişilerin görüş değiştirdiği anlamına gelmiyor elbet. Asıl mesele, bazı partilerin popülaritesini yitirdiği, halka umut olmaktan uzaklaştığı ve özellikle de genel merkezin bilindik tavırları sebebiyle aynı tas ve hamam teamülünün devam edeceği.

Milletvekilliği düşünen isimlerde de bir ketumluk görünüyor. Her türlü çapraz sorulara rağmen hangi partiden aday adayı olacağı dair ser verip sır vermeyen çok sayıda isim var.

Aynı ketumluk parti yönetimlerinde de gözüküyor. Parti il başkanları, birçok isimle görüşme yapmalarına rağmen bunu bir sır olarak saklıyorlar. Belki bu onların siyasi etik anlayışı yanında görüldükleri insanların saklı kalması gibi bir ricasından da kaynaklanıyor.

Anlaşılan  yaz ve düğün sezonu boyunca aday adaylarımız devamlı  düğün-dernek toplantılarına katılacaklar, açılış ve törenlerde boy gösterecekler ve uygun bir zemin ve zamanda öne çıkıp adaylıklarını ve partilerini netleştirecekler. 

Bazı isimler de ortamı çok da kendi lehlerine görmedikleri için siyasi arenaya çıkmadan kendi konumlarına razı olacak ve hayallerini bir sonraki seçimlere öteleyecekler.