'Özlem' Seviciliği

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılım şartı olarak sunduğu 6284 sayılı kanun hakkında 'Kırmızı çizgimizdir' diyen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin 'yüzlerce tehdit mesajı' aldığını söylemiş ardından karşı mahalleden destek ve teşekkür mesajları peş peşe gelmişti.

'Özlem' Seviciliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener de  "Bu ülkede konuşan kadınlar sevilmiyor. Görüşlerimiz, düşüncelerimiz, ne kadar farklı olursa olsun mesele kadınların davası olduğunda, Özlem Hanım'la da elbette, amasız, fakatsız, omuz omuza duracağız." diyerek destek verdi.

Özlen Zengin’e savunduğu ilkeler ve değerler sebebiyle on yıllardır hakaret eden kesimlerin birden bire dönüş yapmasının altında 6284’ü savunması yatmıyor elbet. Zira KADEM ve Özlem Zengin, 6284’ün başka bir versiyonu olan İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesine de  sert şekilde karşı çıktıklarını dile getirmişlerdi.

O günlerde Özlem Zengin ile Kadem’e destek vermeyen kesimlerin, Yeniden Refah Partisi ile ittifak kurulmasına engel olarak gördükleri bu ayrışmaya sebep olan kahramanı bağırlarına basıp Özlem seviciliğine götüren sebep, YRP’nin Erdoğan’a destek vermemesindeki rolü ve misyonuydu.

Hani sıklıkla kadın şiddeti ya da kadın istismarı diyerek bir kesimi suçlayan kesimler var ya.  İşte asıl kadın üzerinde siyaset kurgulama, daha önce destek vermedikleri Özlem Zengin’e sırf ittifakın bozulmasına sebep bu çıkışının ardından destek olmaları  ve bunu da sözde kadına sahip çıkma olarak yutturmalarıdır.