ÖZGÜRLÜĞE KAÇIŞ…

ELAZIĞ BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ARAÇTAN FİLM ETKİNLİĞİ DE GÖSTERDİ Kİ GENÇLERİMİZ VE HALKIMIZ YASAKLARDAN VE EVDE ÇOK SIKILMIŞ. BAYRAM SONU SOSYAL MESAFEYİ KORUYARAK BOL ETKİNLİK VE PROGRAM BİZLERİ BEKLİYOR

ÖZGÜRLÜĞE KAÇIŞ…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korona virüs ile mücadele ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla getirilen yasaklama ve sınırlamalardan usanan ve uzun süre evde kalmaktan sıkılan vatandaşlar ilk fırsatta kendilerini dışarıya attılar.

Yetkililerin tehlikenin yeniden salgına dönüşme ihtimalini gözeterek kuralla uyma uyarıları kısmen karşılık bulurken uzun süreden beri evde kalan gençler Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na çağrıda bulunarak açık havada ve araçtan izlenebilecek sinema gösterisi talebinde bulunmuşlardı.

Gençlerden gelen bu talebe olumu yanıt veren ve kısa sürede hazırlıklarını tamamlayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin  Şerifoğulları ilk filmi gençlerin arasında aileci ile birlikte izledi. Gençlerin yoğun ilgisi ile karşılanan Başkan Şerifoğulları’nın bu anlamlı hizmeti şehirde önemli yankı buldu.

MESELE FİLM DEĞİL

Gençleri büyük bir şevkle sokağa çıkmasına ve heyecanla program alanına gelmelerine sebep olan 7. Koğuştaki Mucize filmini izleme değildi. Çünkü aynı film, Netflix’ten, sinema sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından rahatlıkla izlenebilirdi. Belki de  bu filmi birçok genç önceden izlemişti.

Gençleri alana çeken ne film, ne mısır patlağı, ne çay ne de badem şekeriydi. Gençler açık alana, evden çıkmaya, arkadaşları ile buluşmaya, birlikte muhabbete kısaca özgürlüğe kaçmışlardı.

ALANDA YER KALMADI

Elazığ Belediye Başkanının evlerinde bunalan gençlere bir jesti olan araçta film izleme etkinliği için özel önlemler alındı. Olası yoğunluklar hesap edilerek yapılan çalışmalarla araçlar etkinlik alanına nizami olarak alındı. Araçların değişik yükseklikleri de hesap edilerek ekran olabilince üst platforma çekildi ve mesafenin uzunluğu düşünülerek orta kısma da dev ekran bırakıldı.

KORONAYA MEYDAN OKUMA

Yapılan bu etkinlik ile Elazığ’da koronaya karşı gerçekleştirilen ve vatandaşlara zor günler yaşatan mücadelenin kazanıldığının da resmi oldu. Her fırsatta kurallara uyma noktasında vatandaşın dikkatini çeken ve uyarılarda bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kendi koyduğu saat 20’den sonra çok zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayın kuralına rağmen gençleri bizzat etkinliğe davet etti ve bu etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

Bu tablo da gösterdi ki Elazığ bu zorlu mücadeleden zaferle çıktı ve insanlardaki belirsizlik ve endişe yok oldu. Elazığ, koronaya o akşam meydan okudu ve muzafferiyetini ilan etti.

BAYRAMIN SONU BAYRAM

Gerçekleştirilen araçta film izleme etkinliği de gösterdi ki bayram sonrası insanlarımız bu tür faaliyetlere çok ihtiyaç duyacak. Her yaştan insanımıza hitap edecek etkinlikler düzenlemek ve normalleşme sürecine katkıda bulunmak için yeni programlara ihtiyaç duyulacak.

Ancak bu programlar gerçekleştirilirken sosyal mesafe ve hijyen kurallara uymakla birlikte etkinliklerde seçkinci olmak gerekiyor. Sırf etkinlik yapmak adına klasikleşmiş isim ve faaliyetlerle meydana çıkmak sıradanlık ve tekrar getirdiği gibi ters de tepebilir. Araçta sinema izleme etkinliği gibi özel ve ayrıcalıklı etkinlikler ile bayram sonrası bayram bekleyen gençlerin sesine kulak verilerek yenilik ve orijinallik özelliği olan ve genel alanlar yanında mahalle bazlı faaliyetler bekleniyor.