Özcan, Siyasi Mirasını Yok Etmez

CHP eski milletvekili ve İstanbul İl başkanlarından hemşerimiz Ali Özcan'ın  birkaç ay önce yaptığı siyasi açıklamalar sonrası sessizliğe gömüldüğüne dair 14 Mart 2023 tarihinde  Hakimiyet'e  Göre köşesinde 'ALİ ÖZCAN HAVLU MU ATTI?' başlıklı  bir yazı kaleme almıştık.

Özcan, Siyasi Mirasını Yok Etmez
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazıda, CHP Genel Merkezinin aldığı kararla illerde ön seçim yapılmayacağını ve milletvekili listelerinin BM’nin Genel başkana verdiği yetki çerçevesinde merkez yoklama yöntemiyle oluşturulacağını dile getirmiştik.

Yine aynı yazıda CHP Genel Merkezi’ne ön seçim yapma çağrısında bulunan Ali Özcan’ın,  bu gerçekleşmediği takdirde bağımsız aday olacağı açıklamasını gündeme getirmiş ve geçen süre içerisinde Özcan’dan bu yönde bir hamle ve açıklama gelmediğine dikkat çekmiştik. 

Yazımızın linki:https://www.elazighakimiyethaber.com/ali-ozcan-havlu-mu-atti/82594/

9 Nisan pazar, siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına vermelerinin son günü olduğu gibi bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurunun da son günü.

Bugünü de sayarsanız önümüzde 13 gün gibi kısa bir süre var.

Her ne kadar Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süre olsa da  bağımsız adayın  kararını verip seçimlere  iki aydan az bir süre kalmasına rağmen hala ciddi bir adım atılmamış olması da gösteriyor ki Ali Özcan bu kararından vazgeçmiş durumda.

Bağımsız aday olması çok da doğru bir tercih ve karar olmazdı. Zira Ali Özcan CHP misyonuna hem il başkanı hem de milletvekili olarak hizmet etmiş,  bu partinin en zor dönemlerinde yükünü omuzlamış, bedel ödemiş ve mağdur olmuş bir isim.

30 yıl sonra partisinin yeniden iktidara bu kadar yakın olduğu, genel başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’nun Cumhurbaşkanı olma ihtimalinin yüksek olduğu bir dönemde, sorumlu ve usta bir siyaset adamı olan Özcan’ın  davasına sekte vuracak bir adım atmayacağını herkes dillendiriyor.

Kaldı ki Ali Özcan’ın bağımsız aday olmasıyla kendisi de milletvekili seçilecek bir oyu yakalamayacağını biliyor. 2012 yılında yaşanan bir başarı hikâyesinin 12 yıl sonra tekrarlanması mümkün değil. Zira o günden bugüne hem seçmen profili hem de seçmenin tercihleri çok  değişti ve farklı bir duruma evrildi.

Ali Özcan, parti misyonuna sadık, ülkesine katma değer katan ve alanında başarılı hizmetler ortaya koyan bir duayen siyasetçi ve iş insanı.

Birilerine ders verme adına olası bir millet ittifakını karşısına almak çok da makul değil. Sonuçta kendisi vekil olmasa da yol arkadaşları ve bu davada ter akıtan  dostları cumhurbaşkanı, bakan ya da önemli mevki ve makamlara  gelip Özcan ile birlikte ülkeye her alanda hizmet edecek, ihya ve inşa faaliyetlerinde bulunacaklar.

30 yıldan beri beklenen bu tablonun mutluluğunu yaşamak varken, bir isme ya da birkaç isme inat olsun diye atılan  yanlış bir adım  Ali Özcan’ın geçmişten bugüne CHP’ye yaptığı unutulmaz hizmetlerin bir anda yok olmasını getirir ki bu da siyasette çok makbul görülen bir durum değildir.

Öyle inanıyoruz ki Ali Özcan, gönül verdiği ve hizmet etmekten gurur duyduğu CHP’nin ülke genelinde iyi bir netice alması için çalışacak ve zaferin önemli bir aktörü ve kahramanı olacaktır.