Özcan Kararsız mı?

CHP'nin ön seçim yapmamasına tepki olarak bağımsız Milletvekili adayı olacağını geçtiğimiz günlerde SMS mesajı ile duyuran Ali Özcan, Elazığlıları Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanında yapacağı programa davet etti.

Özcan Kararsız mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gerçekleşecek olan buluşmada vatandaşların talebi ve desteği ile hareket edeceğini ifade eden Özcan, “Ben bu hizmet aşkıyla Elazığlı hemşehrilerimin hizmetine girmek isterken önümün kesilmesini istemiyorum. Dolayısıyla benim tek çarem var cumartesi günü bütün Elazığlı kardeşlerimle beraber orada bir karar vereceğiz. Bunun adı halk oylamasıdır. Geçmişte Roma’da nasıl halk oylamasıyla senatörler seçiliyorsa, gelişmiş ülkelerde parti içi demokrasi ve halk oylamasıyla insanların belirli bir noktaya gelmesi lazım. Benim sizden ricam o gün orada bana dur derseniz dururum. Yürü derseniz emrinize girerim. Ben örgüte ceket iliklerim, Elazığlı hemşehrilerime diz çökerim.” ifadelerini kullanması kamuoyunda Özcan hala karar veremedi mi yorumlarını getirdi.
Özcan’ın bu çağrısı ve cümlelerinden anladığımız şu: CHP genel merkezi tüm çağrılarımıza rağmen ön seçim yapmadı. Ben de bu olmadığı takdirde bağımsız aday olacağımı ilan etmiştim. Ancak bu kararımı bir de Elazığlılara soracağım. Eğer Elazığlılar bana umut verecek bir destek verirse bağımsız aday olurum. Yoksa olmam. Siz ne derseniz ben o karara uyarım.

Özcan’ın bu konumundan da anlıyoruz ki alınmış herhangi bir karar yok. Cumartesi günü meydana bakıp, alana hatır-gönül için değil, rakip partilerin CHP’yi bölmek amacıyla bindirme kıtalarını göndermesiyle değil, öz, samimi ve kendisine yürekten inanan 3 bin kişi meydanda olursa bu yola çıkılabilir. Bu tablo oluşmazsa Özcan’ın çıkışı hem geçmişten bugüne  taşıdığı CHP kimliğini hem de samimiyetini sorgulatır.

“Kılıçdaroğlu’nun destekliyorum ama bağımsız adayım” cümlelerinin hiçbir değeri olmaz. Hele hele “Kılıçdaroğlu’nun benimle görüşürse bağımsız aday olmaktan vazgeçebilirim” gibi yüksek kalibreli  fakat sıfır etkisi olan  cümleyi  kurması bile kendisinin halet-i ruhiyesi ve siyasi ufkunu göstermesine yeter de artar bile.

Hakimiyet olarak biz sözümüzdeyiz. Cumartesi meydanda olacağız ve Özcan ile birlikte sözde uzman danışmanlarını yakın markaja alacağız. Bununla kalmayıp meydanın gerçek sesini bu sütunlara taşıyacağız. 

Ne de olsa söz verdik bir kere. Mahcup olmayalım değil mi?