MHP'de İddialı Liste

14 Mayıs seçimleri öncesi gözler 9 Nisan'a çevrilirken MHP'nin listesinin açıklanmasıyla siyaset hareketlendi. MHP'de beklenen oldu ve Semih Işıkver, listenin birinci sırasında yer bulurken, mazbatasız milletvekili olarak bilinen Oğuzhan Demir'in listede olması büyük bir avantaj olduğu ifade ediliyor.

MHP'de İddialı Liste
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Seçimlere MHP ve AK Parti’nin ayrı ayrı gireceğine dair açıklamalar son zamanlarda gündeme gelmişti ama ortak liste olmayacağı açıklanmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile kendi logoları ile seçimlere gireceklerini kamuoyuna duyurmuştu. Açıklanan liste doğrultusunda Elazığ’da ortak liste olmadı ve MHP kendi logosu ve adayları ile  seçime girme kararı aldı. 

MHP, ERKEN AÇIKLADI 

MHP’de genel başkan yardımcılarının başkanlığında yapılan alt komisyonda illerin aday listelerine son şekli verildi ve Genel Başkan Bahçeli’ye sunulmuştu. Bahçeli’nin de kendisine sunulan listeler üzerinde çalışarak 7 Mayıs Cuma günü listeleri YSK’ya teslim edecek ve aynı gün kamuoyuna açıklanacağı ifade edilmişti.  Perşembe akşam saatlerinde MHP Genel Merkezi tarafından listelerin gece saat 22.00’de açıklanacağı ifade edildi. 

LİSTELER TİTİZLİKLE İNCELENDİ 

Tüm illerde olduğu gibi Elazığ’da da MHP Milletvekili aday listeleri büyük bir heyecanla bekleniyordu. 14 Mayıs seçimleri için Elazığ’da 21 aday adayı başvurusu alan MHP’de listeler açıklandı.21 aday adayının başvuru yaptığı MHP’nin Elazığ’da en güçlü listeyi çıkarmak için özellikle Genel Merkezin ciddi bir çalışma yürüttüğü ve Devlet Bahçeli’nin Elazığ’ın listelerini titizlikle inceleyerek karar verdiği ifade ediliyor.

MHP'de İddialı Liste

MHP’DEN GÜÇLÜ LİSTE 

Cumhur İttifakı’nda yer alan ve 81 ilde kendi logosuyla ve listesiyle seçime girme kararı alan MHP, milletvekili aday listesini açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, aday listesinin 7 Nisan Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edeceğini duyurmuştu.

MHP’de 1894 kişinin aday adaylık başvurusu kabul edildi. MHP, milletvekili aday listesini açıklamasının ardından Elazığ MHP Milletvekili adayları da belli oldu.

MHP Elazığ Milletvekili Aday listesinde; 

1-Semih Işıkver 

2-Oğuzhan Demir

 3-Hakan Kuzu 

4-Yunus Genç 

5-Fatma Sevinç Oğuzhan yer aldı.

MHP'de İddialı Liste

COŞKULU KARŞILAMA

14 Mayıs’ta yapılacak olan genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinin Elazığ’daki milletvekili aday listesinin açıklanmasının ardından birinci sıra milletvekili adayı olan Semih Işıkver,  seçim iletişim merkezinde coşkulu bir şekilde karşılandı. MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal ve MKYK üyesi Alper Erdem milletvekili adaylarının Elazığ'a hayırlar getirmesini diledi. 

BAL: “HARPUT KALESİNDE ÜÇ HİLALLİ SANCAĞIMIZI DİKECEĞİZ”

Seçim İletişim Merkezinde bir konuşma yapan MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal; “Uzun bir mücadelenin sonucunda bugün rabbim inşallah biz yola çıktığımız zaman birde bir yirmi birde bir dedik. Bir birinden kıymetli aday adaylarımızın içinden 5 tane kıymetli arkadaşımıza bugün bu yolda daha fazla çalışmayı nasip etti. Şunu belirtmek istiyorum ki ülkücü hareketin alnına yazılan alın yazısını hiçbir fani silemeyecek. Allah’ın izniyle Palu’da Palu,  Elazığ’da Harput kalesinde üç hilalli sancağımızı dikeceğiz. Rabbim bizleri muzaffer eylesin” dedi. 

ERDEM: “CUMHUR İTTİFAKI OLARAK 5-0 YAPACAĞIZ”

MKYK Üyesi Alper Erdem, ise yaptığı açıklamada; “Genel başkanımızın takdirleriyle 5 tane yine o pırlantanın içinden elmasları seçerek bugün adaylarımızın listesini belirledik. Allah’ın izniyle bu ile üç hilali dikeceğiz ve milletvekillerimizi buradan göndereceğiz. Cumhur ittifakını 5-0 yapacağız” diye konuştu.

“KUTLU BİR MÜCADELENİN MEŞALESİNİ YAKIYORUZ”

Kutlu yürüyüşe başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Semih Işıkver, “Bizim için bugün sevinme günü, mutluluk günü. Bugün çok kutlu bir mücadelenin başlama meşalesini yaktığımız gündür. Bugün rabbimin rızasını kazanmak öncelikle bu şehirde bundan evvel şikayet ettiğimiz ve bu şehirde bir devlet dairesinde bir kamu kuruluşunda bir şube müdürü dahi tanıdığı olmayan yüz binlerce sahipsizin, çaresizin hem sahibi hem kimsesi hem de  çaresi olmak için bu kutlu yola çıkmış bulunmaktayız.” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZI İLK TURDA EZİCİ BİR OYLA SEÇECEĞİZ”

Milletvekili adayı olmasının kendi adına siyasi bir başarı olmakla birlikte,  hem bu devletin hem bu milletin kazanımlarını korumak adına hem de Türkiye Cumhuriyetinin daha güçlü daha müreffeh, daha izzetli, daha şerefli bir geleceği inşa etmesine katkı sunmak ve bu uğurda da bu devletin kazanımlarını korumak adına önce cumhur ittifakını korumak bununla beraber cumhurbaşkanımızı birinci turda ezici bir oy farkıyla seçtirmek olduğunu ifade eden MHP Milletvekili adayı Semih Işıkver, “Bundan sonraki hedefimiz 54 senedir kurulduğu halde bu şehirde Elazığ milliyetçilerin kalesidir denildiği halde 7 defa seçim zaferi kazanmış bu partimizin başarıyı istikrarlı bir şekilde gelenek haline getirebilmesi için burada MHP’nin hak ettiği yere,  bu şehirde birinci parti olma noktasında sizlerle beraber bu kutlu yürüyüşe başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

MHP'de İddialı Liste

LİSTENİN ELAZIĞ’A YANKISI

MHP milletvekili listesi, beklendiği gibi Semih Işıkver’in birinci sırada yer almasıyla sonuçlandı.

İl başkanlığı döneminde geçmişten bugüne ülkücü davaya hizmet etmiş, bedel ödemiş ve bugünlerde köşesine çekilmiş her yaştan insana dokunan, gençleri ve kadınları aktif olarak siyasetin içine çekmiş, donanımı, birikimi ve heyecanı ile kitleleri harekete geçirmeyi başaran bir isim olarak Işıkver’in listenin başında olması camiada memnuniyetle karşılandı. 

SEÇİM İLETİŞİM MERKEZİYLE SEÇİM STARTINI VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde seçim iletişim merkezini oluşturup açılış yapma aşamasına geldiği halde cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilimizi ziyareti sonrasına erteleyip geçtiğimiz gün büyük bir coşkuyla açtığı seçim iletişim merkezinde çalışmalarına başlayan Işıkver, sahaya inmeye hazırlıklarını tamamlamıştı.

HAKİMİYET İSİM VERMEDEN BİRİNCİ SIRAYI AÇIKLAMIŞTI

İlimiz siyasi gelişmelerini ve kulis bilgilerini, yakından takip eden Hakimiyet Gazetesi, MHP listelerinin resmen açıklanmasından 12 saat öncesinden bu ön görüsünü dünkü Hakimiyete Göre köşesinde “MHP, GÜCÜNÜ BÖLMEMELİ” başlıklı yazıyla ve şu cümlelerle dile getirmişti.

 İşte o yazı:

“MHP,  Cuma günü milletvekili aday listelerini YSK’ya verecek ve kamuoyuna açıklayacak. Ciddi bir değerlendirme sürecinin ardından MHP listelerinin güçlü ve donanımlı isimlerden oluşması bekleniyor.

Parti’nin Elazığ listesinin birinci sırasındaki isim, son dakika bir sürpriz olmazsa belli. Parti teşkilatları ve ülkücü camiadan sevilen ve kamuoyunda ciddi bir karşılığı olan ismin ilk sıradan listeye girmesi partide farklı bir damar ve kolu harekete geçirir ve tepki oluşur mu çok sanmıyoruz.

Zira MHP, ilkeleri ile var olan ve lider sadakati önceleyen bir siyasi gelenek. Parti içinde yarış olur ancak hiçbir zaman ayrılık ve aykırılık olmaz. MHP’nin listesindeki beş ismin de donanımlı ve birikimli olması bekleniyor. Çünkü her ne kadar MHP ilimizde güçlü bir parti olsa da milletvekili çıkarması için tüm hatlarıyla   seçime asılmalı, şehir merkezi yanında tüm köylere ulaşması ve bir oyun hesabını yapma kritik eşiğinde olan bir parti.

Bu gerçek, tüm ülkücü camianın birlik ve dirliğiyle hedefe yoğunlaşmasını ve milletvekilini kazanma gibi manevi bir sorumluluk yüklüyor.  Seçim, bu yönüyle ülkücü camianın kendi davasıyla olan imtihanı olacak.”

OĞUZHAN DEMİR ETKİSİ

Listenin ikinci sırasında yer alan eski MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir’in partiye önemli bir katkı sunacağı ve zafer elde edilmesinde etkili olacağı dile getiriliyor.

2018 seçimlerinde 48 bin oy alarak milletvekilliğini yurt dışı oylarıyla Ak Parti’den Zülfü Demirbağ’a geçmesi mağduriyetini yaşayan Demir’in bu konumu, teşkilat içinde kendisine daha çok sahip çıkılmasını getirecek ve ikinci milletvekilinin çıkarılmasını sağlayabileceği ifade ediliyor.