'Oyum Hoca'nın Oğluna'

Son günlerde en sık duyduğumuz cümle başlıktaki 'Oyum Hoca'nın oğluna' ifadesi.

'Oyum Hoca'nın Oğluna'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nereye gitsek, hangi meclise uğrasak, eskilerden kiminle karşılaşsak konu seçimlere ve dolayısıyla bu cümleye dayanıyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın kendi tabanı dışında kalan  geniş halk kitlelerindeki adı “Hoca’nın oğlu” 

Merhum ve efsane Başbakan Necmettin Erbakan’a olan güven ve vefatından sonra anlaşılan devlet ve siyaset adamlığı vasfı, geçmişte bir yıllık başbakanlığında tüm engellemelere rağmen ülke ekonomisinin şaha kalkması, işçi, memur ve tüm çalışanlara sendikaların teklifinin iki katı zam veren yönleriyle bugünlerde ismi sıklıkla ve şükranla anılması, siyasi olarak oğlu Fatih Erbakan’a yönlendiriyor insanları.

Bu durum çok net olarak Elazığ’da da kendini gösteriyor. Geçmişte Ak Parti, MHP, Saadet ve HDP’ye  oy verip de partilerinden memnun olmayanların buluştuğu nokta Yeniden Refah Partisi ve Fatih Erbakan oluyor. 

Oyunu bu partiye vereceğini ifade eden hemen herkesin ortak kanaati şöyle:

“Fatih Erbakan, konuşmaları ve açıklamalarıyla güven veriyor. Hırçın ve agresif bir dil kullanmıyor. İktidarın yanlışlarını rakamlarla ve ikna edici bir üslupla dile getirirken muhalefete daha keskin eleştiriler getiriyor. 6’lı masanın ülkeye çözüm olamayacağını, tek amacı Erdoğan’ı devirmek olan bu 6’lı benzemezin gözünü ülkeye hizmet değil iktidar hırsı bürüdüğünü dile getiriyor. Kendi ilkelerini ve çözüm önerilerini  ortaya koyup hiç bir ittifaka yakın durmuyor. Bu seçimlere kendi logosu altında girip sürpriz bir şekilde barajı aşıp meclise girerse şaşırmamak gerek”

YRP ve Fatih Erbakan için kamuoyunun düşüncesi bu.

Geçtiğimiz günlerde CHP Milletvekili Gürsel Erol; “ Elazığ’da Yeniden Refah Partisinin ciddi bir karşılığı var” derken ne şaka yapıyordu ne de basit kasaba siyaseti…

Erol’un bu tespitini “Ak Partinin oyunu aşağı çekmek istiyor” şeklinde yorumlayanlar, sahayı bilmeyen ve halkın yöneliminden habersiz olanlardır. 

Gürsel Erol sürekli halkın içinde ve onlarla samimi diyalog kurduğu için bu gerçeği görüyor ve hiç bir kıskançlık göstermeden  büyük bir özgüvenle de bunu ifade ediyor.

2023 seçimlerinde iki sürpriz sonuç çıkacaksa bunlardan biri de Hoca’nın oğlunun beklenmedik düzeyde bir atılım yapması olacaktır.