Ortaklara Sitem, Partisine Ayar

14 ve 28 Mayıs seçimlerine ittifak üyesi olarak giren ve toplamda yüzde 2 bile olmayan oyları karşılığında 39 milletvekilini ortaklara kaptıran CHP'den ilk sitem geldi. Chp Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, meclis başkanlığında kendi adaylarına oy vermeyen, Deva, gelecek ve Saadet Partisini siyasi nezaketsizlikle suçlarken, CHP'yi de devşirme siyasetinden vazgeçip kendi değerlerine dönmeye davet etti.

Ortaklara Sitem, Partisine Ayar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakı adayı Numan Kurtulmuş’un seçilmesi ile sonuçlanan TBMM başkanlığı seçimleri sonrası Millet İttifakı ortakları arasında polemik yaşandı.

HER PARTİ KENDİ ADAYINI ÇIKARDI

AK Parti ve MHP'nin adayı TBMM Başkan adayı Numan Kurtulmuş olurken; CHP'nin adayı ise Tekin Bingöl oldu. Gelecek ve Saadet Partisi ise Serap Yazıcı Özbudun'u Meclis başkanlığına aday gösterdi. 

DEVA Partisi ise Mustafa Yeneroğlu'nun TBMM Başkan adayı olduğunu duyurdu. Oylama sonucunda Kurtulmuş TBMM Başkanı oldu.

EROL’DAN ORTAKLARA SİTEM, PARTİSİNE AYAR 

Bu duruma tepki gösteren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "Kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir." dedi.

EROL: "BÜYÜK BİR SİYASİ NEZAKETSİZLİK"

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise bu durumu sosyal medya hesabından eleştirdi. Erol şu ifadeleri kullandı: "Dün TBMM Başkanlık seçiminde, listelerimizden seçilen Deva Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekillerinin partimizin Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir. (nokta)"

KRAL ÇIPLAK DİYEN İLK CHP’Lİ

Sırf kendisi Cumhurbaşkanı olsun diye cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, bakanlar ve milletvekillerini bol keseden dağıtan Kılıçdaroğlu’na parti içinde ilk kez eleştiri CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’dan geldi.

Erol, kendilerine 39 milletvekili veren CHP’nin TBMM adayını desteklemeyip kazanma ihtimalinin olmadığı halde kendi adaylarını çıkarmalarını siyasi nezaketsizlik olarak görmekle kalmadı,  kendi partisine de tepki gösterdi. Erol, bu çıkışıyla parti içinde ilk kez bir milletvekili olarak “kral çıplak” deme cesaretini göstermekle kalmadı parti tabanının sesine de tercüman oldu.

Ortaklara Sitem, Partisine Ayar

EROL: “CHP, DEVŞİRME SİYASETİNİ BIRAKIP KENDİ DEĞERLERİNE DÖNMELİ”

CHP Elazığ Milletvekili, Gürsel Erol, Millet ittifakına üye partilere yönelik eleştirilerden sonra asıl eleştiriyi ise kendi partisine yaptı.
İsim vermeden Kılıçdaroğlu’nu hedef alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol; “Partimiz, bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir. (nokta)" diyerek genel merkez politikalarına bayrak açtı.

ORTAKLAR SUSKUN

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un bu çıkışına Deva, Gelecek ve Saadet Partisi Genel Başkanlarından nasıl bir cevap gelecek merak konusu oldu.

Az oy oranlarına rağmen CHP tabanının oyuyla 39 milletvekili kazanan  partilerin, kendi adaylarının kazanma  ihtimali olmamasına rağmen TBMM Başkan adayı çıkartması da gösteriyor ki bu partilerin yerel seçimlerde ittifak kurma şansı kalmadı.