Erol'dan Bam Bam Bam…

Siyaseti ilkeler üzerinden yapmaya gayret gösteren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hem ittifak ortaklarını hem de kendi partisini adeta bombaladı.

Erol'dan Bam Bam Bam…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TBMM seçimlerinde CHP’nin adayını destekleme yerine kendi adaylarını çıkartıp CHP’nin kesesinden kazandığı milletvekillerinin oylarıyla kendini ispatlama gayretine düşen Deva, Gelecek ve Saadet partisine ateş püsküren Erol, "Dün TBMM Başkanlık seçiminde, listelerimizden seçilen Deva Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekillerinin partimizin Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir” cümlesi bu partilere yönelik CHP içinden yükselen ilk yürekli ve cesur ses oldu.
Anketlerde toplam yüzde 2 oyu bile gözükmeyen bu partilerin, CHP seçmeninin oylarıyla 39 milletvekili kazanmasının bir teşekkürü olmalıydı. Ve bu teşekkür sırf sözle değil, atılacak adımla çok güzel gösterilebilirdi. 

Ancak çadır siyaseti yapan ve toplumda artık hiçbir karşılığı kalmamış olan Gelecek, Deva ve Saadet Partisinin, kendisini meclise taşıyan parti ve onun tabanına yönelik bir vefa göstermesi gerekiyordu.

Ama bunlarda vefa ne gezer! Kendisini başbakan, başbakan yardımcısı ve bakan yapan Erdoğan’ı yarı yolda bırakmış ve  egosu tavan yapmış  kişilerin  CHP’ye vefa göstermesi mümkün mü?

Adamların siyasetten anladığı ve beklentisi ne yazık ki şahsi çıkar, hırs ve Erdoğan düşmanlığı.

Gürsel Erol’un ateş ettiği diğer taraf ise kendi partisi oldu. Erol; “Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir. (nokta)" diyerek CHP’de aslında herkesin karnından konuştuğu ve yüksek sesle ifade etmekten korktuğu bir gerçeği haykırdı.

Şurası bir gerçek ki günün sonunda CHP; 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin tek mağdur partisi olmuştur.

Cumhur İttifakı seçimi kazanarak iktidarını devam ettirirken, Millet İttifakının CHP dışındaki üyeleri de rüyalarında bile görseler inanamayacakları sayıda milletvekili elde ettiler ve kazananlar safında yer almayı başardılar. Hatta bu partilere mensup bazı isimler; “CHP’yi kullandık ve meclise girdik. Bu bir siyasi deha ve zaferdir” gibi CHP’yi ve tabanını kızdıran  paylaşımlardan da geri durmadılar.

CHP milletvekili Erol’un hem ittifak üyelerine hem de kendi partisine yönelik çıkışı bugünden sonra siyasetin de gündemini belirleyecek ve yerel seçimlerde ittifak gibi bir gündemin yaşanmamasına sebep olacaktır.

CHP tabanının sesine ve görüşlerine tercüman olan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol için de parti içinde yeni bir süreç başlamıştır. Kendisine bu yolda başarılar diliyoruz.