'Ortadoğu'dan Çıkmayacağız'

Cümle ABD Başkanı Joe Biden'e ait. Seçim çalışmaları sürecinde 'Erdoğan'ı darbeyle değil, muhalefeti destekleyerek devireceğiz' diyen Biden, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yaptığı konuşmada, ABD'nin Orta Doğu planını açıkladı.

'Ortadoğu'dan Çıkmayacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Orta Doğu'dan asla çıkmayacaklarının altını çizen Biden, üç ülkeye meydan okuyarak "Bölgede Çin, Rusya veya İran tarafından doldurulacak bir boşluk bırakmayacağız" dedi.

Ne klasik bir “tavşan kaç tazı tut” hikâyesi değil mi? Biden, aklınca Ortadoğu ülkelerine güven telkin ediyor. “Siz rahat olun. Şu Rusya, Çin ve İran var ya... Sizi onlara yem etmeyeceğiz. Sizi onlara karşı koruyacağız ve bunun için hep Ortadoğu’da olacağız” diyerek işgallere ve sömürülerine güya kılıf buluyor.

Bu kılıfı ve blöfü de ne yazık ki başta Suud hükümeti olmak üzere birçok İslam ülkesi yutuyor.

Irak’a demokrasi götürmek iddiasıyla işgal eden, Suriye’de PKK ve diğer bölücü terör örgütlerine uçaklar dolusu silah ve mühimmat gönderen, İsrail’in şımarıklığına göz yuman ABD; sözde bölge halkını üç devlete karşı korumak  için bölgede olduğunu ve asla çıkmayacağını ifade etmiş.

Biden’in bu açıklaması aslında ABD’nin Ortadoğu politikasını değişmez özetini ortaya koyuyor. ABD bu kadar net ve açık olmasına rağmen İslam ülkelerinin bu görmemesi  ise ayrı bir cehalet ve feraset sorunu.

Halkı perişan olduğu halde kendileri lüks, şatafat ve israf içinde yaşayan Arap ülkelerinin liderlerinin göbek bağıyla ABD’ye bağlı olduğu sürece bu sarmal devam edecek. Taki merhum Başbakan Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın kurduğu ancak bu günlerde çok da etkisinin kalmadığını gördüğümüz D-8 oluşumunu yeniden ihya edene kadar.