İBB, İhaleye Çıktı

Ak Parti Milletvekili Metin Bulut'un CHP heyetinin Elazığ'a gelip açıklamalar yapmasının ardından 'Bir yıl sonra deprem bölgesine geleceklerine keşke bir okul yapsalardı' açıklaması üzerine CHP Milletvekili Gürsel Erol'un CHP'li büyükşehir belediyeleriyle temasa geçip şehrimize bir değil, üç okul kazandırmasının ardından İBB ile Elazığ MEM arasında protokol imzalanmıştı.

İBB, İhaleye Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Protokol imzalanmasından sonra yasal prosedürler de tamamlandı ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için ihaleye çıkılıyor.

İhale 10 Ağustos tarihinde saat 10:30’da yapılacak. Bir buçuk yıl sonra Lise’nin yapım ihalesinin gecikmelide olsa belli olduğunu dile getiren Milletvekili Erol, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Elazığ’a hayır amaçlı okul yaptırması dahi engellere takılarak ancak bir buçuk yıl gibi uzun bir süre zarfında engel aşılıyor. Bu durum bürokrasimiz adına üzücü bir durum. Bir buçuk yıl boyunca bürokratik tüm engellemelere rağmen süreci bu noktaya kadar getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Okul  yapımlarının başlamaması daha önce de gündeme gelmiş ve Erol, Valiliğin İBB’nin resmi yazılarına dahi cevap vermediğini TBMM’de gündeme getirmesinin ardından Valilik İBB’ye cevap vermişti.
İBB, okul ile ilgili gerekli ihale ve teknik şartnameyi hazırladı ve ihale ilanını yayınladı.

İBB’nin 10 Ağustosta yapacağı ihaleyi ilimizin firmalarından birinin alması bekleniyor. Yapımı içim 365 gün süre tanınan okulun 2023-2024 eğitim öğretim yılında hizmete açılması planlanıyor.

“Muhalefetin şehre hizmeti” olarak kayıtlara geçecek bu okulun ardından Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin de önümüzdeki günlerde okul yapımına başlaması bekleniyor.

Daha önce de yazdık. Keşke Milletvekili Erol’un üç CHP’li Büyükşehir belediyesinin okul yaptırmasına vesile olan adımına benzer bir adımı da Ak Partili milletvekilleri atsaydı.  Keşke Milletvekillerimizin girişimleri ile AK Partili büyükşehir belediyelerinden birkaçı da Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi büyük  bir kampüs üzerinde inşa edilecek bir okul olmasa bile bari bir-iki anaokulu yaptırsalardı.