ORTA HASARDA SON NOKTA

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM, ORTA HASARLI BİNALARIN KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINA ALINARAK HER TÜRLÜ VERGİ VE HARÇLARDAN MUAF TUTULACAĞINI, DAHA ÖNCE YIKILACAĞINI İFADE ETTİĞİ ORDUEVİ KATLI KAVŞAĞIN YIKILMAYARAK DAHA FONKSİYONEL HALE GETİRİLECEĞİNİ BELİRTTİ

ORTA HASARDA SON NOKTA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi sonrası bakanlığının ve TOKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmaları yerinde incelemek amacıyla ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile birlikte ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, orta hasarlı binalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

VERGİ YOK, KİRA YARDIMI VAR

Elazığ Valiliği’nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, vatandaşlar tarafından merakla beklenen orta hasarlı binalarla ilgili bilgiler verdi. Bakan Kurum, orta hasarlı binaların yapımında vergi, resim, harç gibi bedellerin yatırılmayacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Orta hasarlı binalarla alakalı vatandaşlarımızdan talepler var. Bugünkü toplantımızda istişare ettik. Orta hasarlı binalarla alakalı 6306 yasalı kentsel dönüşüm yasası kapsamında vatandaşlarımızdan talep gelmesi halinde belediyemizle yasa kapsamına alacağız. Vatandaşlarımız bu binalarımızın yapımı noktasında vergi, resim, harç gibi bedelleri yatırmayacaklar. Kira yardımı noktasında bakanlığımız ve belediyemiz ile birlikte bu süreci yürütüyor olacak”

KREDİ DESTEĞİ

Bakan Kurum’un açıklamalarına göre kentsel dönüşüm kapsamına alınacak yapılar, 6306 Sayılı Kanunun Uygulama yönetmeliği kapsamında değerlendirilecek ve talep edildiği takdirde faizin yüzde 4’ü Bakanlık tarafından karşılanmak üzere kredi alınabilecek. Bu imkan sayesinde birçok binanın kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi ve güvenli yapılar olarak yeniden inşa edilmesinin de önü açılıyor.

YIKILMAYIP DAHA FONKSİYONEL HALE GETİRİLECEK

Bayram sonrası Elazığ ziyaretinde Mustafapaşa Mahallesi’nde bulunan köprülü kavşağın yıkılacağını açıklayan Bakan Kurum, aldığı son kararı da kamuoyuyla paylaştı ve kavşağın yıkılmayacağını söyledi.

Bakan Kurum,Ramazan Bayramı sonrasındaki ziyaretimizde Rüstempaşa Mahallesi’ndeki köprülü kavşak ile ilgili açıklaması olduğunu, buradaki köprülü kavşağımızla alakalı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü yeniden çalışma yaptığını, bu çalışma çerçevesinde ekiplerimiz yeni bir fizibilite çalışması yapmak suretiyle yeni yapılacak imarda binaların çekme mesafelerini köprüden uzaklaştırmak suretiyle köprümüzü koruyacak bir planlama yürüttüklerini ifade etti.

Bu çalışma ile Elazığ merkezdeki bu köprümüzü daha verimli hale getirerek, yanında yürüyüş yollarının olduğu, kaldırımların geniş olduğu, binalarda çekme mesafesinin 10 metre olduğu bir planlamayla birlikte yürüteceklerini, bu çalışmayı da Elazığ Belediyesi ile yapacaklarını ifade eden Bakan Kurum, bu adımla en güzel şehircilik örneğini, dünya ve Türkiye’ye örnek gösterilecek şehircilik anlayışı ile Elazığ’da yapmış olacaklarını ifade etti.