Orta Hasar Kavramı Doğru Değil

Anketlerin çok sağlıklı olduğunu düşünmediğini ve vatandaşların belirli konularda eleştirileri olabileceğini dile getiren Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ülkenin istikrarlı bir şekilde yoluna devam ettiğini, deprem sonrası tartışmalara sebep olan orta hasar kavramını doğru bulmadığını, bir binanın ya az hasarlı ya da ağır hasarlı olduğunu dile getirdi

Orta Hasar Kavramı Doğru Değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kağan İnal/Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Hakimiyet TV’nin konuğu oldu. Genel Yayın Yönetmeni Ömer Enes Yılar’ın sorularını cevaplayan Yıldırım, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“OYLARIMIZIN DÜŞTÜĞÜNE İNANMIYORUM”
    
Anketlerin çok inandırıcı olmadığını ifade eden Başkan Yıldırım, “Zaman zaman yapılan anketlerin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Rakamsal anlamda bazen düşüş görülüyor olabilir ama 20 yıldır bu ülkeye hizmet eden bir Ak Parti ve onun çok güçlü bir lideri var. Zaman zaman vatandaşların eleştirileri de olabilir. Ama önemli olan istikrarlı bir şekilde yola devam etmektir. Anket sonuçlarını çok önemsemiyorum. Bizim oylarımızın da düştüğüne inanmıyorum. Sonuç itibariyle sandıkta durumun ne olduğunu göreceğiz. Orada seçmenin iradesi vardır ve bu irade her şeyden üstündür.” dedi.

“HİÇ KİMSEYİ KAPIMDAN ÇEVİRMEDİM”
   
Sürekli vatandaşların sorunlarını dinledikleri ve çözüm bulmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Yıldırım,“ 7/24 il binasındayım ve vatandaşlarla buluşmaya çalışıyorum. Bazen dışardaki programlarımız oluyor ve olması da gerekiyor. Hep bina içerisinde oturmakla siyaset yapılmayacağını biliyoruz. Çok basit talepler başkan yardımcıları tarafından karşılanabilecek şeyler. Fakat onlar dinlemelerine rağmen il başkanını görmek istiyoruz diyorlar. Ben de gelsinler görüşelim diyorum. Hiç kimseyi kapımdan çevirmedim bugüne kadar. Kapımız zaten açık. Benim oradaki varlık sebebim ve makam bunu gerektiriyor. Talebini bana iletmek isteyen insanların talebini dinliyorum.” dedi.

VEKİL-VATANDAŞ BULUŞMASI GEREKLİ VE ÖNEMLİ
   
Vekillerin parti binasında vatandaşlarla buluşmasının birileri tarafından gereksiz görülebileceğini  dile getiren Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Bana göre gerekli. Ben sorunları dinliyorum ve çözmeye de çalışıyorum. Bazen insanlar milletvekillerini de görmek istiyorlar. Vekiller sürekli burada olmuyorlar. Hafta sonları geliyorlar. Bazen 4 milletvekilimiz hafta sonları burada olabiliyor.  Bu uygulama ile Milletvekilini görmek isteyen vatandaşlarımızın il binasında vekillerle görüşmesini sağlıyoruz. Bu durumdan sonuç alıyor muyuz, ben sonuç aldığımızı düşünüyorum. Her milletvekiline aynı konuyla gelen insanlar var bunu da hoş karşılıyoruz. Bu süreç artarak devam edecek. Sadece milletvekilinin il binasında vatandaşla buluşması yeterli değil. Bizim başka programlarımızda var ve olmaya devam edecek.” dedi.

“24 BİN 83 KONUT YAPILIYOR”
   
Nüfusun yüzde 20’sinin depremden etkilendiğini belirten Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Depremde hayatını kaybedenlere tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da geçmiş olsun diliyorum. Elazığ depremine dışardan baktığınızda çok anlayamazsınız. Anlayamamanızın sebebi de Elazığ depreminde ilk anda yıkılan bina sayısı dört. Vefat sayısı ise 37, bunu küçümsemek için söylemiyorum. Nüfusun yüzde 20’si depremden etkilendi. Yıkılan bina sayısı 4 ama 24 bin 83 konut yapılıyor. Deprem aslında çok şiddetli geçti. Bir yandan da yenilenme sürecine geçtik. Şikâyet var mı elbette var. Siz bir takım imalatlar yapıyorsunuz, hiçbir şey yapmasanız en fazla bir şey yapılmadı diye eleştiri alırsınız.” dedi.

“KONUTLARIN KÜÇÜK OLDUĞUNA DAİR ELEŞTİRİ ALIYORUZ”
 Şehrin dört bir yanına yapılmış konutların küçüklüğünden dolayı eleştiri aldıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, “Bunun aslında birinci derecede muhatabı tamamen biz değildik, nüfusa göre tespit edilip yapılsaydı bugün bunları konuşuyor olmazdık. Sürece baştan baktığımız zaman büyük bir kısmı bitmiş durumda. Çok küçük sorunlar var ve onlarında mutlaka gözden geçirilmesi lazım. Yüzde 90 oranında tartışmaların ve algıların son bulduğunu söyleyebilirim.” dedi.

“BEN DE ELEŞTİRMİŞTİM”
   
TOKİ konutları yapılırken kendisinin ‘Bu evler nasıl ısınacak böyle konut mu olur?’ diye eleştirdiğini dile getiren Başkan Yıldırım, “Şimdi hakkını teslim ediyorum, mükemmel ısınıyor. Bazen erken davranış biçimleriyle bazı şeyleri eleştirmemek lazım. Çok mutlu aileler var. Hala şikayetçi olanlar ve hala memnun olmayanlar da var. Oransal anlamda çok azaldı bu kişiler. Şikâyetçi olan kişilerin sorunlarını ya çözmeye çalışıyorum ya da gerekli yerlere iletiyorum. Hemen hemen her gün sorunlar geliyor ve elbette gelmeye devam edecek.”dedi. 

“KAYNAKLAR DOĞRU KULLANILDI”
   
Kaynakların doğru kullanılıp kullanılmadığı eleştirilerine değinen Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Ben kaynakların çok verimli kullanıldığına inananlardanım. Bunların anlatılması konusunda eksiklik yaşıyor olabiliriz. Bizim dilimizden anlatımlarda vatandaşları bu durum çok ilgilendirmiyor. Farklı bir kurum ya da farklı bir yetkili açıklama yaptığı zaman bizim anlattığımızdan daha fazla etkili oluyor. Kredilerden ve KOSGEB yardımlarından faydalanıp bunları doğru kullanmayan vatandaşlarımız da olabilir. Buna devlet olarak bir şey diyemiyoruz. Ben aktarılan kaynakların doğru kullanıldığına inanıyorum.” dedi.

“ORTA HASAR KAVRAMI DOĞRU DEĞİL”
   
Deprem sonrası oluşan ‘orta hasar’ kavramını doğru bulmadığını ifade eden Başkan Yıldırım, “Bu benim şahsi görüşüm. Kanunla belirtilmiş bir ifade biçimidir. Bana göre bir bina; ya az hasarlı ya da ağır hasarlı olmalıdır. Depremden sonra 3 bin 427 tane orta hasarlı hak sahibi vardı. 5.3 depreminden sonra birçoğu ağır hasara döndü. Orta hasar bin civarına kadar düştü. Ağır hasarlılara güçlendirme yapılması için 40 bin lira veriliyor. Kentsel dönüşümden faydalanarak konutlara hak sahibi olma şansları da var. Yani sayı küçüldü ama ortadan kalkmış değil. Bir kısımda orta hasar yardımından faydalanarak konutlarda oturmaya devam ediyor.”dedi.

“KURUMLARDAN ALDIĞIMIZ BİLGİLERİ PAYLAŞIYORUZ”
2022 yatırım programında sulama projelerine hiçbir şekilde ödenek ayrılmamış deniyorsa bunun açığa kavuşturulması gerektiğini ifade eden Başkan Yıldırım, “DSİ bünyesinde çok ciddi yatırımlar var.  Öncelikle pompaj sulamaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıdır. Dolayısıyla bunun güneş enerjisiyle desteklenmesi gerekiyor. Bunun oluşabilmesi için de güneş enerjisi projelerinin ihale edilmesi gerekiyor. Bu hafta ilk güneş enerjisi projesi ihale edilecek. Cumhurbaşkanımızın talebi önce güneş enerjisi projelerinin yapılması, arkasından iş programının uygulanmasıdır. Sulamaya hiçbir şekilde ödenek ayrılmamış deniyorsa bunu açığa kavuşturmamız lazım. Ödenek yapılacak ama rakam belli değil. İlerleyen günlerde çok daha somut veriler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu zamanın en önemli projelerinden bir tanesi güneş enerjisi projesidir. Biz bu konuyla ilgili konuşurken yoruluyoruz ama vatandaşın haklı bir beklentisi var. Biz kurumlardan aldığımız bilgileri vatandaşlarla paylaşıyoruz, kendiliğimizden bir şey söylemiyoruz.”dedi.

“AYAK UYDURAMAYANLAR DEVRE DIŞI KALIYOR”
    
Kurum yetkililerinin kendi arasında bir uyumu olduğunu, bu uyuma ayak uyduramayanlar bir şekilde devre dışı kaldığına dikkat çeken Başkan Yıldırım,  “Çünkü hepimiz bu şehir için çalışıyoruz. Bir kâğıda ‘Elazığ’ yazıyoruz, altına çizgi çekiyoruz ve bizler siyasiler, kurum amirleri, Sayın Valimiz ve diğer aktörler bu paydaşlığın yerine ve durumuna göre çalışmalarını devam ettiriyorlar. Benim bu konuda yetkililerden tek beklentim bu şehir için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmamızdır. Bizim bir sevgi dilimiz var. İnsanları ötekileştirmek bize bir şey kazandırmaz. Bizim siyasi anlayışımızda birilerine küfür ve hakaret etme gibi bir durum söz konusu değildir. Bu ülkenin seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’ndan bahsederken ağza alınmayacak bu hakaret cümlelerini hangi hakla söyleyebilirsiniz. İnsan olarak, gazeteci olarak, televizyoncu olarak ve siyasetçi olarak bu cümleleri söyleyemezsiniz. Bunu söylerseniz bedelini ödersiniz. Ben burada bu gazeteciyi çok önemsemiyorum. Seviyesizliğin çukuruna düşmüş durumda zaten. Önemsediğim şey bu konuya taraftar olan insanlar. Bizim kırmızı çizgimiz olan önderimiz Cumhurbaşkanı’na yapılan hakarete sessiz mi kalacağız. Hukuk önünde yapılması gereken her şeyi yapacağız. Avrupa ülkelerinde yapılan bu saygısızlığın bedeli çok ağır. Bizde bunu yapmak sanki kişiye bir şey kazandırıyor gibi bir yaklaşım var. Bunu yapan kişiyi şiddetle kınıyorum ve demokratik bütün haklarımızı kullanacağız. Bunlar böyle yaptığı sürece biz daha sıkı sıkı birbirimize sarılıyoruz. Bu ülkedeki Cumhurbaşkanı’nı sevmiyor olabilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız. Bu kişileri seviyesizlikten bir an önce kurtulmaya davet ediyorum.” dedi.

2023 SEÇİMLERİNE UYUM İÇİNDE HAZIRLANIYORUZ
Ak Parti’nin bir dava hareketi olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım,“ Odalar, toplumun farklı kesimlerinin sesi oluyorlar. Seçilen yeni başkanlara hayırlı olsun diyorum. Bizler onları her fırsatta ciddiye almak zorundayız. Biz onlardan gelen eleştirileri dikkate almak zorundayız. Ben odalardan aldığım bilgiyi belki günlerce aylarca uğraşsam alamam. Aynı siyasi bakış açısına sahip olmamız şart değil. Bu tür oda seçimlerinde gerek seçilene gerekse kaybedene aynı çizgide olmak zorundayız. Bize öneri getiren STK’larla ve oda başkanlarıyla istişare halinde olacağız.  2023’te yapılacak olan seçime bütün teşkilatlarımızla inanılmaz bir uyum içinde hazırlanıyoruz. Bana Ak Parti sende ne ifade ediyor diye sorarsanız şöyle cevaplarım, Ak Parti benim için bir dava hareketidir. Sıradan bir parti değildir. Ben başka bir siyasi partide görevli olsam bu enerjimin yüzde 90’ını harcamam. Bu anlamda da Cumhurbaşkanımızın omuzlarından bir parça yük alabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

Orta Hasar Kavramı Doğru Değil
Orta Hasar Kavramı Doğru Değil