'Önerinizi Aldım, Bakana İleteceğim!'

Elazığ'da şeker pancarı üreticilerinin ürünlerini Elazığ Şeker fabrikasına teslimde büyük zorluklar yaşadığını ve haftalarca sıra beklemek zorunda kaldıklarını, yağmur ve beklenen kar yağışlarına rağmen yetkililerin üreticilerden söküm yapmalarını istemediklerine yönelik konuyu ilk kez gündeme getiren Hakimiyet Gazetesinin ardından önce MHP Milletvekili Semih Işıkver, ardından da CHP Milletvekili Gürsel Erol konuyu TBMM'ye taşımış ve fabrikanın üretim kapasitesinin artırılması yönünde bakanın cevaplaması yönünde soru önergeleri vermişlerdi.

'Önerinizi Aldım, Bakana İleteceğim!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin sorunlarına duyarlı olan değerli bir gazeteci arkadaşımız,  konuyu Ak Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’ya da sormuş.

 Gazeteci duyarlılığı ve sorunlara iktidar partisinin çözüm bulacağı ümidiyle yapılan mülakatta gazeteci arkadaşında şaşıracağı ilginç diyaloglar ortaya çıkmış.

İşte gazeteci arkadaşımız ile milletvekili arasında geçen ve röportaj olarak gazete sayfalarına yansıyan o ilginç diyalog:

Gazeteci: “Şuan pancar üreticilerinin çok büyük sıkıntıları var. Sıkıntılar boşaltma makineleri ve kantarların azlığından yoğunluk var. Yağışlarla birlikte çiftçiler çok zor durumda, bu konu var Elazığ’ın gündeminde.

Milletvekili Nazırlı: “Nasıl bir şey öneriyorsunuz?”

Gazeteci: “Şeker Fabrikası Genel Müdürü ile görüşülebilinir. Bakan bey ile görüşülür, yani sorunun çözümü için yapılması gerekenler aktarılmalı”

Milletvekili Nazırlı: 3 milletvekilimiz ve il başkanımız ile birlikte Bakan Bey ile görüştük bu konuyu ilettik. Şuan incelemesini yapıyorlar henüz bize neticesini göndermediler ama sizin bir öneriniz varsa teklif edebiliriz. Şimdi bu konuda şöyle oluyor tabi insanlar birçok konuyu beklenti içerisinde söylüyorlar. Ben genelde çözüm noktasında ne yapalım diye soruyorum. Çözümün ne sorusuna cevap sadece bizden beklendiği zaman biz de zorda kalıyoruz, çünkü bazı konular çok teknik oluyor. Ama biz nihayetinde bunları bakanlık ile görüşüyoruz bakanlığa iletiyoruz. Bize bir dönüş yapılmadı henüz birkaç gün içerisinde dönüş olacağını düşünüyorum o zaman bir yol haritası çıkar.

Gazeteci: Pancar üreticilerinin sorunu bugünlük bir sorun değil. Yıllardır kangrenleşmiş bir sorun. Öneri diyorsunuz ama sayın vekilim vatandaş veya üretici oraya boşaltma makinesi ve kantar kuracak durumda değil bunu haliyle devletinden bekliyor. Devletimiz bu işleri geliştirerek sonuçta üretim ile kalkınacağız.  Pancar üreticisi o kadar zor durumdaki artık ekmeyeceğim diyor. Öneri diyorsunuz da üretici sıkıntısını söylerken eksikleri de söylüyor.”

Milletvekili Nazırlı: “Siz devlet desteğiyle bunların kurulmasını öneriyorsunuz. Tamam, önerinizi aldım Bakan beye ileteceğim…”

Bir tarafta şehrin sorunlarına duyarlı bir gazeteci arkadaşımız, bir yanda ise  sorunun  nasıl çözüleceğine dair atılacak adımlar belli olmasına rağmen, “Siz devlet desteğiyle bunların kurulmasını öneriyorsunuz. Tamam, önerinizi aldım Bakan beye ileteceğim…” diyen ve soruyu da öneriyi de gazeteci meslektaşımızı da tiye alan bir yaklaşım ve üslupla öne çıkan bir iktidar milletvekili…

Şeker gibi ilimizin önemli oranda ekim sahası bulunan ve on birlerce çiftçimizin geçim sebebi olan  stratejik bir ürünün üretiminin ve ekiminin artırılması sorusuna bile tahammül edemeyen bir yaklaşım şehre nasıl olumlu yansır ve üreticileri nasıl rahatlatır diye düşündük ve çok iyimser bir tablo çıkmadı karşımıza. Umarız yanılırız.

Umarız gazeteci arkadaşımızın samimiyetle ortaya koyduğu sorun ve çözüm önerileri, tiye ve basite alınmadan yetkililere  iletilmekle kalmaz takibi de yapılarak neticeye ulaşılır.