'Önce Davam' Denmeli

2023 seçimlerinin Mayıs 14'te yapılması yönünde genel bir kanaat oluştu gibi. Bu hesaba göre beş ay sonra sandık halkın önüne gelecek.

'Önce Davam' Denmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasi partilerin seçimlere tek başına girmek yerine hem ittifaklarla hem de ortak liste ile girebilecekleri yönünde de yaygın bir kanaat hatta gerçeklik var.

Partilerin seçimlere yönelik çalışmaları yanında aday belirleme noktasında da lobi çalışmaları kulislere yansıyor.

Partisi adına söz söyleme ve tasarrufta bulunma yetkisini kendinde gören bazı duyarlı isimlerin, kendilerinden de fedakârlık etmek suretiyle partilerine yeni bir heyecan ve kitlesel oy getirebilecek, şehirde sevilen isimlere teklif götürdükleri ve başka bir partiye  söz vermemeleri konusunda özel ricalarının olduğunu biliyoruz.

İşin doğrusu bu tavrı ve gayreti de anlamlı ve değerli buluyoruz. Seçimlerde “önce ben” yerine “önce partim ve davam” diyecek bir samimiyet ve fedakârlık her kişinin göstereceği bir adanmışlık duygusu değildir.

Partilerinin en iyi sonucu almasındaki bazı siyasilerin tavırları, tüm partilerde yeni yüz arayışını da beraberinde getiriyor.

Bilinen, tecrübe edilen, bir ya da birkaç kez milletvekilliğinde test edilen isimler yerine;  gayretli, çalışkan, dürüst, her şart ve koşulda davasının ve liderinin yanında durmuş, herhangi bir sapma ve gitme  emaresi göstermemiş isimlere daha çok ilgi olacağı bilinen seçimlerde, bu özellikleri taşıyan birçok ismi parti listelerinde göreceğiz.

Partiler ve parti genel merkezlerinin, bilinen ve denenen isimlerden ziyade, samimiyet ve gayretinden şüphe duymadığı, herhangi bir yetki ve görev verildiğinde bunu şehri ve halkı için sonuna kadar kullanıp avantajlarını ilimize yansıtan isimlere yönelmeleri de seçmen beklentilerinin iyi okunması olarak yorumlanıyor.

Bunca sözün özeti ve mesajı şudur ki, başta Ak Parti olmak üzere 2023 seçimlerinde yeni yüz, yeni heyecan ve gençlerin şansı daha yüksek.