Okçuoğlu: 'Vali İlçemize Geliyor Haberimiz Yok!'

CHP Karakoçan İl Genel Meclisi üyesi Mahmut Okçuoğlu, Elazığ Valisinin Karakoçan ilçesini ziyaretini vatandaşlardan öğrendiğini kaydetti.

Okçuoğlu: 'Vali İlçemize Geliyor Haberimiz Yok!'

CHP Karakoçan İl Genel Meclisi üyesi Mahmut Okçuoğlu köylerde devam ağır hasarlı bina yıkımları nedeniyle mecliste gündem dışı söz alarak açıklamalarda bulundu. Okçuoğlu “Karakoçan ilçesinde 2010 Okçular depreminde hasar alıp henüz yıkılmayan ağır hasarlı binalarımız duruyor.  Hak sahibi olup TOKİ’den daire alan, konteyner verilen vatandaşların evlerinin  yıkılması yerinde ve doğru bir karardır.  Halen hak sahipliğini alamamış, konteyner alamamış  hayvanlarını koyacakları ahırlar ile ilgili net bir sonuç yokken bu kış günü yıkımların yapılması doğru değildir.

Tamam vatandaşlarımız ağır hasarlı binada oturmasın ama önce ihtiyaçlarını giderelim sonra gerekli yıkım işlerini yapalım. Geçen gün sayın valimiz ilçemize gelmiş. Biz 3 tane il genel meclisi üyesi olarak sayın valimizi ilçemizde karşılamak isterdik. En azından vatandaşların dertlerini iletmek isterdik. Ama ne yazık ki organizasyon valilik tarafından mı kaymakamlık tarafından mı yapılıyor bilmiyoruz. Sayın valimiz ilçemize gelip gidiyor akşam öğreniyoruz. Bunlar doğru şeyler değil. Elbette biz burada kendisine ulaşabiliriz. Ama vatandaş sıkıntısını  2 cümle birebir  anlatmak istiyordu. Bizim görev süremiz doldu. Bu tür şeyler yapılırken bundan sonra meclis üyesi arkadaşlarımızın dikkate alınması  ilçelere gidilirken tüm siyasi partileri çağırmıyorsunuz en azından o ilçenin sorunları için mücadele eden il genel meclisi üyelerini muhatap alınması gerektiğini düşünüyorum” dedi.