Elazığ'da Köylüler Muhatap Bulamıyor!

Elazığ İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Osman Dilek gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Elazığ'da Köylüler Muhatap Bulamıyor!

Elazığ İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Osman Dilek,  il genel meclisi ocak oturumlarının üçüncü birleşimde söz alarak açıklamalarda bulundu.  Dilek yaptığı konuşmada köylerde yıkılmak istenen ağır hasarlı binalar nedeniyle köylülerin mağdur olduğunu yıkım konusunda zamanlama yanlışı yapıldığını belirtti. Dilek “ Yıkım işleri ile ilgili her gün birçok muhtar yanımıza geliyor.  Evlerinde ağır hasar olan vatandaşlarımızın devletin sunmuş olduğu konteyner ve çadır imkanlarından yararlanıyor.  Bu imkanlardan yararlanamayan vatandaşlarımızın kısmen mağduriyeti devam ediyor.

Bakanlığın almış olduğu karar doğrultusunda ağır hasarlı binaların yıkılması gerekiyor evet bizde yıkılmasın demiyoruz. Ama burada sap ve samanın ayrılması gerekiyor.  Devlet gerekli desteği vermiş konteyner almış hayvanları için çadırlarını almışsa elbette hemen ağır hasarlı binalar yıkılmalıdır.  Fakat köyde oturan kişi hayvanlarını nereye koyacak, malzemelerini nereye koyacak. Buradaki genel kanaat zamanlama yanlışı olduğu yöndedir” dedi.

VALİ YARDIMCILARI TELEFONLARIMIZA ÇIKMIYOR!

Gerçek mağdurlarla hiç mağdur olmayanı ayırt etmek gerektiğinin altını çizen Dilek “  Bu konuda gelen köylüler muhatap bulamıyor.  Oradan oraya yönlendiriliyorlar. Bu konuda gerekli adımları atmak için ilgili vali yardımcılarını aradık ama bize geri dönüş olmadı. İnsanlar kış günü dışarıda  şehre taşınmaya zorlanıyor. Biz bu konuda sıkıntıları kimlerle konuşacağız? Buradan sayın valime sesleniyorum. Bu konuda vatandaşların dinlenmesi lazım.  Yıkım işini yaptığı için atmışlar topu İl Özel İdaresi’nin üzerine ilgili genel sekreter yardımcısı bu konu haricinde diğer konulara da bakamıyor. Bu konuların acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor.  Köylü hayvanları bugün satsa birkaç ay sonra iki katına aynı hayvanını alamaz. Bu konuda İl Özel İdaresi üzerine düşeni yapıyor. Yıkım ihalesine giden firma içinde eşyada olsa hayvanda olsa evi yıkacağım diyor. Vatandaşlarımız da vatanına milletine bağlı onların dayatmasını devletimizden gelen bir talep olarak görüyor ve vatandaş zor durumda kalıyor. Buradan vali yardımcılarını da sesleniyorum. Numaram belli aramışız sizi. Geri dönüş yok. Bu konular ile ilgili konuşmak istiyoruz. Çay, kahve içmek için kimseden randevu istediğimiz yok” ifadelerini kullandı.