Oğan, Millet İttifakına Gitsin

2. tur seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milliyetçilik vurgulu ve terör örgütü karşıtlığı konuşmadaki mülteci vurgusuna ilişkin 'Gözlerimi kapattım, kendim konuşuyorum zannettim. Sadece ben 13 milyon mülteci olduğunu biliyorum, Kemal Bey 10 milyon dedi, yanlış bilgi vermişler' ifadelerini kullanmış.

Oğan, Millet İttifakına Gitsin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinan Oğan’dan sonra Ümit Özdağ da rotasını belirlemiş gibi görülüyor. Anlaşılan o ki iki liderin de gönlünde Millet ittifakı geçiyor. Oğan’ın “Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı varken bakanlık niye olsun ki” açıklamasıyla gönlünden geçirdiğini ifade etmekle kalmamış, Kılıçdaroğlu’na pazarlık kapısını açmıştı. Özdağ’ın bu açıklaması, kendisinin de bakanlık istediği yorumlarına sebep oldu.

Oğan’ın desteğini alması ile  Kılçdaroğlu’nun bir başkan yardımcısı ve bir de bakanlık ihdas etmesi gerekecek anlaşılan.

Halkın genel kanaati  odur ki ülkenin gerçeklerini görmeyip aldığı oyu pazarlık konusu  yapan Oğan’ın Millet İttifakına gitmesidir. Toplum, Oğan’ı cumhur ittifakına hele hele MHP Lideri Bahçeli’nin yanında olmasını istemiyor. 

Sinan Oğan’ın yüzde 5 oy pazarlığı Kılıçdaroğlu’na artı oy getirir mi bilinmez ama halk  böylesine bir  pazarlığın karşılığını önce 28 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’na ardından da Sinan Oğan’a sandıkta hezimet yaşatarak verecektir.

Son sözü yine Bahçeli’ye verelim mi?  "Olmayan siyasi gücünü varmış gibi gösterip siyaseti at pazarına çevirenler, kamuoyuyla gün aşırı talep listeleri paylaşanlar samimi olmadığı gibi milli ve ahlaki değerlerle ters düşen fırsatçı acizlerdir" Nokta…