Ne Başarı Ama!

İlimizde iyi gitmeyen işler var bir, bunu bir müjde  gibi sunan bürokratlar var iki.

Ne Başarı Ama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği gibi 2016 yılında Elazığ’da emniyet müdürlüğüne yapılan saldırıda Elazığ’ın tek müzesi olan ve zaten sürekli tadilat gerekçesi ile kapalı olan  Arkeoloji ve Etnografya Müzesi yeni bir hasar aldığı için kapatılmıştı. 

2018 yılında  sözde güçlendirme yapılacağı gerekçesi ile kapatılan müze, 2020’de meydana gelen Elazığ depremiyle bir kez daha hasar alınca güçlendirme çalışmaları yarım kaldı.

Yedi yıldır  kapalı olan müzenin müdürü, Elazığ’ın tek müzesi olan Arkeoloji ve Etnografya Müzesinin İstasyon Caddesi’nde bulunan  ve geçtiğimiz yıllarda yıkılan ve şu an otopark olarak kullanılan İl Halk Kütüphanesinin yerleşkesine yeni yapılacak binaya taşınacağını söylemiş.

Nasrettin hocanın borçlu olduğu adama koyunların bahçe çitine takılan yünlerini toplayıp borcunu ödeyeceğini söylediği cümleden sonra adamın yüzündeki gülümsemeyle okuduk. 

Neymiş 2023 ödeneğine alınmış, istasyon caddesinde yapılacak kütüphane ve yeni koro binasının yerleşkesinde yapımına başlanacakmış. Ve yedi yıllık bir başarısızlık hikayesini bir müjde edasıyla bir bürokrat duyurmuş. 

Sanki 21 yıllık Ak Parti hükümetlerinin bugüne kadar bunu başaramadıklarını kamuoyuna reklam edercesine. Sanki, yeni seçilen vekillere “eskiler yapamadı siz yapın” dercesine… 

Müzenin 2023 yılı ödeme programına alındığını bir yıl önce biz bu köşeden yazmıştık zaten. Malumun ilamı ne zamandan beri başarılı bir icraat oldu.  Ve bunu açıklamak ne kadar başarıdır ve ne kadar başarısızlıktır  sorusunun yanıtını kamuoyuna bırakıyoruz.