'Diktatörler İkinci Tura Kalmaz'

Batıdaki birçok dergi tarafından 14 Mayıs seçimleri öncesi seçimi kaybetmesi için iftiralar atılarak diktatör ilan edilen Erdoğan'ın yüzde 50'ye yakın oy alması karşısında yabancı birçok yayın organı ağız değiştirmeye ve kıvırmaya başladı.

'Diktatörler İkinci Tura Kalmaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunlardan biri olan ABD merkezli Newsweek dergisi, ikinci tura kalan 14 Mayıs seçimleriyle ilgili dikkat çekici bir analize imza attı.

Derginin "Erdoğan'a diktatör demeyi bırakın. Diktatörler ikinci tura kalmaz" başlıklı bir görüş yazısında, daha önce Erdoğan'a karşı karalama kampanyalarına başvurulduğu ve algıya yönelik birtakım ifadeler kullanıldığı anımsatıldı.

Batı medyasının Türkiye'de düzenlenen seçimlere inanmadığı, diğer taraftan "Erdoğan demokratik yollarla seçilmiş bir cumhurbaşkanı " hatırlatması da yapıldı. 

Yazının devamında şöyle denildi: “Bir diktatörlükte seçim sonuçlarını merakla bekleyen insanları bulamazsınız. Serbest seçimler her demokraside esastır. Ancak bu seçimlerin sonuçlarını kabul etmek, demokratik süreci korumanın en hayati parçasıdır. Sonucu beğensek de beğenmesek de kazananı desteklesek de desteklemesek de kazanan yine kazanandır. Sonucu kınamak ve suçu dış müdahaleye yüklemek, sistemde yalnızca şüphe tohumları eker ve siyasi ayrışmayı artırır.” 

Newsweek’in bu yorumu hakkı teslim etmek mi ya da bükemedikleri eli öpmek mi bilemiyoruz ama “diktatörler ikinci tura kalmaz” yorumu kitabın tam ortasından bir tespit. Hem de yüzde 49.50 ile. Diktatörler, bu rakamla seçimi alır ve hatta bunun üzerinden kesin bir zafer ilan ederdi. Oysa Erdoğan, bu sonuca rıza gösterdi, milli iradenin tecellisi olarak gördü ve gönül huzuru  ile ikinci tur seçimlerine gitti.

Yazıyı yine Newsweek’in cümlesi ile bitirelim: “Bir diktatörlükte seçim sonuçlarını merakla bekleyen insanları bulamazsınız.”