Ödülden Ötesi Bir Duyarlılık…

İlimizi diğer illerden ayıran en önemli özelliklerimizden biri de köklü ve güçlü bir medya tarihine sahip olmamız. Köklü bir geçmişi ve geleneği olan medya müktesebatımız, doğal olarak bu alanda güçlü gazetecilerin de yetişmesini getiriyor.

Ödülden Ötesi Bir Duyarlılık…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunun sonucu ilimizde çok yetkin isimler, gazeteciler ve televizyon programcıları çıkıyor ve bu isimler, birçok televizyonların üye oldukları platformlarda ortak canlı yayınlarla çok değerli isimleri konuk alıp gündem oluşturan sorular soruyor.

İşte bu gazetecilerimizden biri de Kanal Fırat televizyonunda birbirinden değerli ve kaliteli programlar yapan genç yetenek Furkan Dilaver…

Hem mektepli hem de alaylı olarak kısa sürede kendisini yetiştiren ve farkını ortaya koyan Furkan Dilaver, Altın Başarı Ödülleri kapsamında Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programıyla  “Yılın En İyi Gece Haber Spikeri” ödülüne layık görüldü.

Furkan Dilaver, alı teri, gayreti, duyarlılığı ve samimiyetiyle hak ettiği ödülü almakla kalmadı, canlı yayınlanan program ile o esnada törende bulunan medyanın birbirinden değerli isimlerine mükemmel bir Elazığ tanıtımı yaptı.

Ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yapan Furkan Dilaver salondaki ünlü gazetecileri, spikerleri ve sanat camiasını Elazığ’a davet etti. 

Dilaver konuşmasında; “Biraz mikro milliyetçilik yapmak istiyorum. 24 Ocak ve 6 Şubat depremlerini yaşayan; ülkemizin, Doğu Anadolu Bölgesinin güzide şehirlerinden biri olan doğunun parlayan yıldızı, 4 bin yıllık geçmişiyle Harput’u barındıran, enfes bir kayak merkezi bulunan, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış Palu ilçesinin bulunduğu, yemek çeşitliliği açısından Türkiye’nin en zengin ikinci mutfağına sahip olan ve YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi seçilerek Türkiye’nin en iyi ilk 10 Üniversitesi’nden biri olan Fırat Üniversitesi’nin bulunduğu Elazığ’a sizleri davet ediyorum. Elazığ maalesef 24 Ocak ve 6 Şubat tarihlerinde 3 büyük depremi yaşadı. Sizlerin ilimize yapacağınız her bir ziyaret toparlanma aşamasında olan ilimiz için çok büyük bir moral olacaktır. Sizleri ilimize bekliyoruz. Bu ödülü de Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Yasemin Açık, Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık ve tüm ekip arkadaşlarım adına alıyorum” dedi. 

Ne güzel bir davranış ve şehri için nasıl bir çırpınış değil mi? Furkan Dilaver haftanın beş günü gece haberlerinde  yine şehri için, şehrin kalkınması, gelişmesi, tanıtılması için gayret gösterip yetkililere çağrıda bulunmakla kalmadı, ödül törenini fırsat bilerek kendisini değil şehrini anlattı, şehrinin  güzelliklerini dile getirdi, medya ve sanat camiasını şehrine davet etti.

Keşke her bir Elazığlı, hangi görevde hangi konumda ve nerde  olursa olsun Furkan Dilaver’in duyarlılığı gibi bir gayret ortaya koysa. İşte o zaman çok farklı ve güzel olurdu bu şehir.

Teşekkürler Furkan Dilaver. Ödülün için teşekkürler, başarın için teşekkürler. Ödülden de öte, yürekli çıkışların için teşekkürler.  Ve bizi, bize değil, bizi Türkiye’ye anlattığın için hassaten teşekkürler…