Nureddin Gül'den Soruşturma Talebi

Elazığspor olayı ile alakalı tepkiler çığ gibi büyüyor!

Nureddin Gül'den Soruşturma Talebi

Geçtiğimiz gün Elazığspor ve Kelkit Hürriyetspor arasındaki futbol maçı sırasında yaşanan, Elazığ gündemini derinden sarsan olaylarla alakalı açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Nureddin Gül, taraftarlara şiddet uygulayan güvenlik personeli hakkında soruşturma açılması gerektiğini dile getirdi.

ELAZIĞSPOR TARAFTARIMIZI BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İLİŞKİLENDİRMESİ ASLA KABUL EDİLEMEZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Teşkilat Başkanı Nureddin Gül,

“12 Kasım Pazar günü Gümüşhane’de, Kelkit Hürriyetspor-3GEN Holding ile Elazığspor arasından gerçekleşen futbol müsabakası sırasında, Kelkit Hürriyetspor taraftarlarının içerisinden bir grubun attığı sloganlarla, Elazığ’ımızı, Elazığspor’umuzu ve Elazığspor taraftarımızı bölücü terör örgütü ile ilişkilendirmesi asla kabul edilemez. Genel olarak futbol müsabakalarında bu tip dışlayıcı, ötekileştirici ve itici formdaki sloganlar her zaman Türk futboluna gölge düşürmüştür. Hele bir de itham edilen taraf, Elazığ gibi vatan ve millet sevdalısı bir şehir olunca durum çok daha çirkin bir hal almaktadır.

Bununla birlikte, çok çirkin bir ithama maruz kalan Elazığspor taraftarının itirazlarına orantısız güç uygulayan, Elazığlılara hakaret ve aşırı şiddet uygulayan bazı polislerin yaptığı da bir Elazığlı olarak şahsımı derinden üzmüştür. İlgili emniyet personeli hakkında gerekli soruşturmanın ve incelemenin derhal başlatılması yetkililerden talebimizdir.

Bu itibarla; aziz şehrimiz Elazığ’ın yiğit insanlarını en kalbi duygularıma selamlıyorum.” Şeklinde konuştu.