Niyet Kötü

Televizyoncu Metin Uca, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme  suçundan İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmış.

Niyet Kötü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ucanın ardından gözaltına alınan Barbaros Şansal, "Muhbir vatandaşlar CİMER üzerinden şikâyet etmişler. İftiralar… Ayrı ayrı konular. Metin Uca'nınki tiyatrodaki bir tirat, Fatih Sultan Mehmet'le ilgili bir espri yüzünden, 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten… Benimki de olmayan Facebook hesabım üzerinden… Benim Facebook hesabım yok dünya biliyor. Bir sahte hesaptan açılan bir dava." diyerek konuyu özetlemiş.

Sosyal medyanın hayatımıza daha çok girmesi ile artık hemen herkes istediği şeyi söylüyor, istediği yorumu yapabiliyor. 

Kişi, durduğu yere, konuma ve sahip olduğu ideolojik görüşüne uygun paylaşımlar yapıyor.

Bunların,  halkı kin ve nefrete sevk edenleri elbette cezasız kalmamalı ve bu konular yolgeçen hanı olmamalı. Ancak  bu saldırı ve eleştiri değerlere ve kutsallara olunca yasaların gereği yapılmalı. Zira ülkemiz insanlarını bir birine düşürmenin en kısa ve kestirme yolu hassas konuları kaşımak. Geçmişte; sağ-sol, alevi-sünni, Türk-Kürt, laik-antilaik ayrışması yaparak az kan dökmediler bu memlekette.

Göz önünde olanlar ve medyada öne çıkanlar, ne söylediğine ve söylediği sözlerin nelere yol açabilme ihtimallerini de hesaba katıp konuşmalılar.  Bunun tersini yapmaya kalkışanlar da gerekli müeyyide ile karşılaşınca ağlayıp sızlamasınlar.
Metin Uca ve Barbaros Şansal’ın söz ve eylemleri öyle sanal  ya da düşünce hürriyeti değil. Niyet kötü ve tehlikeli.