Niye Vekil Olunur ki?

Gazeteci Barış Yarkadaş, geçtiğimiz günlerde İyi Partili bazı isimlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş, İyi Partililerin HDP'lilerin oylarıyla ihaleler aldığını belirtmişti.

Niye Vekil Olunur ki?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yarkadaş, "Tek tek biliyorum bana söyletmesinler. Beni konuşturmasınlar." açıklamasını yapmış ve tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Yarkadaş, bu açıklamadan sonra yine TV100'de Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programında İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı 107 milyon liralık ihaleyi gündeme getirdi.

Konuyla ilgili soru üzerine İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, "Cevabım gayet açık ve net. Ben olsam milletvekili olarak herhangi bir belediyeden veya kamudan ihale almam. Etik açısından almam." dedi.

Andican'ın sözleri sonrası gözler, İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın ne diyeceğine çevrildi.

Kendisiyle ilgili ifadelere cevap veren Yaşar, "Orada şahsi alınan bir şey yok. Milletvekili olarak zaten bu işleri takip etmiyorum. Buradaki konu; şirketten ayrılmışız, şirket ticari hayatına devam ediyor. Yani benim olup olmamamla bir alakası yok. 400 kişi olan bir şirket… Ben milletvekiliyim diye faaliyetlerine ara verecek halim yok. Milletvekillerinin şahsi olarak iş yapmasını ben de onaylamıyorum." dedi.

Millet İttifakına üye partilerde bulunan bazı milletvekillerinin nasıl çıkar ilişkilerine  girdiklerine güzel bir örnek olmuş Yarkadaş’ın açıklamaları. Andican’ın “Ben olsam  ihale almam” beyanına rağmen, Bedri Yaşar’ın açıklamalarını  kendi partilileri kınasa da bu açık sözlülüğünden dolayı da ayrıca kutlamak gerek. Adam zaten niye milletvekili oldu ki? Sistem böyle çalışıyor bu ülkede. Sorun iyi Partinin sorunu da değil. Sorun Türk siyasetinin sorunu.