NİHAYET…

CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL'UN, ELAZIĞ'DA İYİ PARTİ'NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİ ŞEKERDAĞ'IN İTTİFAK ADAYI OLARAK DESTEKLENMESİ TEKLİFİNİ CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU GEÇİKMELİ OLSA DA KABUL ETTİ.

NİHAYET…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/ 31 Mart yerel seçimleri öncesi partilerin ittifak görüşmeleri olumlu olarak sonuçlandı. Buna göre CHP ve İYİ Parti ittifak yaparak anlaştıkları şehirlerde birbirlerinin adayını destekleme kararı aldılar. Görüşmelerde Elazığ’ın yer almaması uzun süre tartışmalara neden olmuş ve il teşkilatı tarafından CHP’nin Elazığ Belediye Başkan Aday Adayı olarak Avukat Bülent Seçkin Düztaş ismi açıklanmıştı.

 

DETAYLAR BELLİ OLDU

CHP ve İYİ Parti ittifakı ile ilgili iki partinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıda İttifaka ilişkin detaylar da belli oldu. 22 büyükşehrin 12'sinde CHP, 10'unda ise İYİ Partili adaylar yarışacak. Anlaşmaya göre; Mutabık kalınan 27 ilin 16'sında ise CHP, 11 ilde ise İYİ Partili adaylar seçime katılacak. 

 

İTTİFAK OLAN İLLER:

Adana  - CHP

Ankara - CHP

Antalya - CHP

Aydın - CHP

Balıkesir - İYİ PARTİ

Denizli  - İYİ PARTİ

Eskişehir - CHP         

Elazığ-İYİ PARTİ

Gaziantep - İYİ PARTİ

Hatay - CHP

İstanbul - CHP

İzmir - CHP

Kahramanmaraş - CHP

Kayseri - İYİ PARTİ

Kocaeli - İYİ PARTİ

Konya - İYİ PARTİ

Malatya - CHP

Manisa - İYİ PARTİ

Muğla - CHP

Sakarya - İYİ PARTİ

Samsun - İYİ PARTİ

Tekirdağ - CHP

Trabzon - İYİ PARTİ

Erzincan-CHP

Giresun-CHP

Kırşehir-CHP

Afyonkarahisar-İYİ PARTİ

Aksaray-İYİ PARTİ

Artvin-CHP

Bartın-CHP

Bilecik-CHP

Bolu-CHP

Burdur-CHP

Çanakkale-CHP

Düzce-İYİ PARTİ

Edirne-CHP

Isparta-İYİ PARTİ

Kastamonu-CHP

Kilis-İYİ PARTİ

Kırklareli-CHP

Kırıkkale-İYİ PARTİ

Kırşehir-CHP

 

KILIÇDAROĞLU; “KAVGADAN YANA DEĞİLİZ, HUZURDAN YANAYIZ’’

Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, “Türkiye'de ilk kez demokratik anlamda çok geniş bir işbirliğini İYİ Parti'yle birlikte hayata geçiriyoruz. Demokrasi ve huzur içerisinde beraber yaşama mücadelesi veriyoruz. Kavgadan yana değiliz, huzurdan yanayız. İsteriz ki bütün belediye başkanları kentleri huzur içinde yönetsin. İYİ Parti ile yaptığımız işbirliğinin kahramanları var. 4 arkadaşımız uzun bir çaba gösterdi, bize hazır bir liste getirdi. Eğer emeği ödüllendirmek gerekiyorsa, bu 4 arkadaşıma hepinizin huzurunda teşekkür etmek isterim. Bizler bu demokrasi kültürünü Türkiye'nin önüne koyduğumuz için son derece mutluyum.” dedi.

 

İLK İŞBİRLİĞİ KARARIMIZI CHP GENEL MERKEZİ'NDE ALMIŞTIK

Meral Akşener ise yaptığı açıklamada, “İlk işbirliği kararımızı CHP Genel Merkezi'nde almıştık. Bugün sonuçlandığını paylaşmak için bir aradayız. Ben de hem CHP temsilcisi, hem de İYİ Parti temsilcisi olan ikişer arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Uzun bir süreçti. Türkiye'de ortak çıkarların, Türkiye adına ortaya konabileceğini, kişisellikten uzak bir çalışma biçiminin oluşabileceğini bu arkadaşlarımız ortaya koydular.” dedi.

 

ALİ ŞEKERDAĞ KESİNLEŞTİ

CHP ile İYİ Parti arasında anlaşmaya varılan ittifak sonucu İYİ Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ ittifak adayı oldu. CHP’nin iddialı olmadığı Elazığ’da, İYİ Parti, TSO Eski Başkanı Ali Şekerdağ’ı aday olarak göstermişti. Bunun üzerine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’da, İYİ Parti’yi Elazığ’da desteklemek için Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na öneride bulunmuştu.

 

GÜRSEL EROL İSTEDİ, GENEL MERKEZ KABUL ETTİ

CHP’li Erol’un Kılıçdaroğlu’na," Partimiz yıllardır yerel seçimlerde Elazığ’da arzu ettiği oyu alamıyor. Mevcut tabloda da Elazığ’da aday çıkarsak bile il belediyesini almamız kolay görünmüyor. Madem ittifak görüşmesi yapıyoruz o zaman Elazığ’dan aday çıkarmayalım ve İYİ Parti’nin adayını destekleyelim. Bizim vereceğimiz destekle İYİ Parti Elazığ il belediyesini kazanabilir. Böyle bir adım aynı zamanda İYİ Parti ile yapılan görüşmeler için jest olur. İYİ Parti’de de bizim iddialı olduğumuz yerlerde aday çıkarmayarak bizim adayları destekler. Eğer bu şekilde bir ittifak gerçekleşirse Türkiye’de birçok ildeki tablo değişir ve yerelde iktidar değişiklinin önü açılır. Eğer siyasette ezber bozmak istiyorsak bu adımı atalım"şeklinde öneri sunmuştu.

 

ELAZIĞ’A HAYIRLI OLSUN

Ali Şekerağ ise Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Bugünden itibaren seçim çalışmalarını yürütmeye başlayacağız. CHP Milletvekili Gürsel Erol ile birlikte bir araya gelerek seçim çalışmaları konusunda bir program hazırlamayı düşünüyoruz. İlimize hayırlı olsun.” dedi.

 

BAŞARILI BİR SONUÇ ALACAĞIMIZA İNANIYORUM

Şekerdağ, ”İttifakın adayı olarak başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Artık genel merkez tarafından açıklanan adaylık sürecinden sonra Elazığ CHP il teşkilatı da genel merkezin kararları doğrultusunda seçim çalışmalarına İYİ Parti ile birlikte yürüteceğine inanıyorum. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edeceğim. Geçmişte konuşulanların artık bugünden sonra karşılığı olmamasını düşünüyorum. Önemli olan bir arada başarılı bir sonuç almaktır.” dedi.