Neyin Protestosu?

6 Şubat depreminin yıldönümü törenlerinde hüzünle birlikte yapılan çalışmalarla halkımızın sorunlarını çözme yönünde gayret ortaya koyan hükümetle birlikte muhalefet de protestolara muhatap oluyor.

Neyin Protestosu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 53 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay’da yapılan törende CHP'nin yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bölge halkı tarafından "istifa" sloganları ve yuhalamalarla protesto edilmiş.

Protestolara muhatap olanlardan biri bölgede anında sahra hastanesi kuran, bakanlığının tüm imkânlarını seferber ederek günlerde bölgede kalan bir bakan, diğeri de deprem sonrası şehrin tüm eksikliklerinin giderilmesi noktasında gayret gösteren belediye başkanı.

İki yöneticinin de depremde büyük bir özveriyle çalıştıklarına  tüm Türkiye şahit. Durum böyle iken bu isi ismin protesto edilmesindeki tek şey  siyasi düşünce ve ideolojik yaklaşım.

CHP’liler Sağlık Bakanı Koca’yı, Ak Partililer de CHP’li Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı protesto ediyorlar.

Vicdanlı bir eylem değil yapılan. Objektif değil ortaya konan tepkiler. Acılar üzerinden olduğu gibi yapılanları görmezden gelme üzerinden yapılan protestoların halka hiçbir karşılığı olmaz. Hatta bunu yapanlar hakir görülür ve kınanır. 

Yapılanları gündelik siyasetin malzemesi hele slogandan sakız haline getirmemek lazım.