Muhalifler de Doğru Söyler

Asrın felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Deprem bölgesinde devlet varıyla yoğuyla yaralarını sarmaya devam ederken muhalefet unsurları enkaz üzerinde tepindi. Acılar üzerinden rant devşirip kirli bir siyaset yapıldı.

Muhalifler de Doğru Söyler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

O bir yıl önce böylesi bir çirkin siyaset yapanlar, bir yıl içinde yapılanları görünce pişmanlıklarıyla birlikte takdir duygularını ifade etmekten de geri durmadılar.

Muhalif Gazeteci Levent Gültekin’in ardından başka bir muhalif gazeteci olan İsmail Küçükkaya'dan da dikkat çeken itiraf geldi.

Asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde Halk TV'de yaptığı canlı yayında konuşan Küçükkaya şu çarpıcı ifadeleri kullandı;“Yabancı gazetecileri gördüm onlarla konuştum. İsveçlisi var Japonu var... Biraz sohbet ettik. Bir taraftan halkımızın taleplerini dinliyorlar... Ama bir taraftan ne kadar şaşırdıklarını söylüyorlar. Çünkü bu deprem bölgesinde yapılan inşaatlar... Gerçekten de bir taraftan Adana'dan başladım Gaziantep, Nurdağı olağanüstü bir çaba da var onu da söyleyelim. Kolay bir şey değildir. Hani eleştirelim ama eleştirirken onun da hakkını vermemiz gerekiyor. 'Nedir sizi etkileyen?' dedim. 'Dünyanın başka ülkelerinde bu kadar çok inşaatın aynı anda yapılabilmesi çok kolay değildir' diyorlar." ifadelerini kullandı.”

Gültekin ve Küçükkaya’nın bu tespitlerini geç kalmış bile olsa hakkı teslim ve meslek etiği açısından takdirle karşılamak gerekir. Kendileri o kadar keskin muhalif duruş sergilemenin, “devler enkazın altında kaldı” türünden yayınların ardından toz duman dağılıp depremin üzerinden bir yıl geçtikten sonra yapılan çalışmalara bakarak hakkı teslim ediyor ve yapılanları ve yapanları takdir ediyorlarsa bunu da Türk medyası adına olumlu bir gelişme olarak görmek gerek.

Gültekin ve Küçükkaya, bu sözleriyle kendi mahallerindeki bazı fanatikleri kızdırmış olabilir ama kendilerine olan güven ve mesleki dürüstlüklerine artı değer katmışlardır.

Darısı Cumhuriyet, Sözcü, Yeni Çağ ve Milli Gazete yazarlarının başına…