Neyin İstişaresi?

Ak Parti'nin beş milletvekili adayı için havaalanında karşılama töreni yapıldı.

Neyin İstişaresi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yağmur altında da olsa karşılama yapıldı, tabana ve kamuoyuna mesajlar verildi.

Akşam ise parti teşkilatı, SKM üyeleri, adaylar ve aday adaylarının da katılımlarıyla önce iftar yapılacak ardından da istişare yapılacak.

Seçimlerde emir kamutayı devralan SKM Başkanlığı, bu istişareden aday adaylarının da öneri ve desteğini de kampanyaya dahil etmek gibi bir muradı hedefliyor. 

Ancak programa kaç aday adayı katılır, ya da bu kadar çalışma, bu kadar gayret ve bu kadar masraftan sonra kendilerinin değil de paraşütle İstanbul’dan Elazığ’a inen birinin listede olmasına yönelik kırgınlıkla programa iştirak ederler mi çok bilemiyoruz.

Sahi neyin istişaresi yapılacak? “Tamam, siz listede yoksunuz ama sonuçta bir davanız var, şartlar ve koşullar ne olursa olsun gelin çalışın ve bu isimleri meclise taşıyalım” gibi gayri etik bir teklif mi yapılacak?  Ya da “sizin listeye yazılacak kadar bir gücünüz ve yetkinliğiniz yoktu diye biz de bu beş ismi  listeye layık gördük” diyen genel merkezin ardından istişare adı altında düzenlediğiniz toplantıda bir kez de siz mi değersiz hissettireceksiniz.

Dedik ya bakalım kaç aday adayı bu göstermelik ritüelin dolgu malzemesi olacak ve kaç aday adayı toplantıya gelmeyerek açıkça bu kırgınlığını izhar edecek.