Nevşin de Gördü

CHP Genel Başkanı ve 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği destekle bilinen Nevşin Mengü, Cumhurbaşkanlığı yarışındaki son duruma dair dikkat çeken sözler sarf etti. Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararını değerlendiren Mengü, söz konusu durumun muhalefet seçmeninde ciddi bir moral bozukluğuna yol açacağını söyledi. Mengü, konuya ilişkin olarak, 'Muhalefet seçmeninde ciddi bir moral bozukluğu olacak. Maalesef. Sinan Oğan da bize katılacak ve olacak bu iş diye çok yüksek bir beklenti vardı.' ifadelerini kullandı.

Nevşin de Gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nevşin Mengü’nün bu beklentisi, seçimi birinci turda kesin kazanacaklarına inanan Kılıçdaroğlu ekibinin beklentisiyle örtüşüyor.

Nevşin ilk turda kaybetmenin şokunu atmış ve sağlıklı bir değerlendirmede bulunarak Oğan’ın Erdoğan’ı destekleme kararının kendi cenahında büyük bir moral bozukluğu oluşturduğunu dile getirmiş.

Sinan Oğan’ın duruşu ve Erdoğan’ın yanında yer almasıyla birlikte ümitlerini milliyetçi ve ülkücü söyleme bağlayan Kılıçdaroğlu’nun ne kadar inandırıcı olduğu ve samimi bulunduğu 28 Mayısta sandıklardan çıkan sonuçla ortaya çıkacak. 

Ve bu süreç iki kişiyi haklı çıkartacak. Biri, Kılıçdaroğlu ile seçimi kazanamayız diyen Akşener, ikincisi ise Oğan’dan  sonra umutlarımız tükendi diyen Nevşin Mengü.

Bu iki ismin 28 Mayıs sonrası söyleyecekleri çok sözleri olduğuna inanıyoruz. Geç de olsa haklılıklarının ortaya çıkması kendilerine nasıl bir alan açar bilemiyoruz ama farklı seslerin sahipleri olarak söz söyleme ve konuşma haklarını sonuna kadar kullanacaklarına inanıyoruz.