Kamuya Togg gelecek mi?

Hakimiyet, bir gazeteden öte anlamı olan, şehre ve ülkeye dair önemli tespit ve teklifleri olan, şehrin ortak aklı, birikimi ve müktesebatının sayfalara dökülen bir stratejik araştırma merkezi görevini de gören bir kuruluştur.

Kamuya Togg gelecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet, zaman zaman değişik kurum ve kuruluşları hizmetlerinden dolayı eleştirmekle kalmayıp öneri ve teklifleriyle sürece olumlu katkı sunmayı mesleğine ve şehrine karşı sorumluluk olarak görür.

Bunun son örneğine bir bakalım.

3 Nisan 2023 tarihinde Hakimiyet’e Göre köşesinde  “KAMU TOGG’A DÖNER Mİ?”  başlıklı yazımızda bakın neler yazmışız:

Türkiye'nin yerli otomobili TOOG'da ilk teslimat bugün gerçekleşti. İlk siparişin sahibi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a, "Anadolu" rengindeki aracın takdimi bizzat yapıldı.

Bizler de Devrim otomobilin hayalinden sonra 70 yıllık bir rüyanın hayata geçmesinin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu başarıyı alkışlıyor ve tebrik ediyoruz. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir adım daha atmasını bekliyoruz.

Bizlerin de Hakimiyet  olarak bu köşelerden sıklıkla yazdığımız ve Ak Parti’nin oy kaybetmesine sebep olan en önemli etken,  kamudaki araç saltanatı, makam odası tefrişatı, lüks binalar ve bürokratların yaşam tarzı...

Özellikle medyada çok konuşulan Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere çok sayıda üst düzey bürokrat, daire başkanı, şube müdürü, belediye başkanları, vali gibi kamu görevlileri tarafından alınan lüks araçlar, kamuoyu vicdanını olumsuz etkiliyor ve tepki geliyordu.

Bunun önüne geçmek amacıyla ve Ak Parti’nin kendi tabanı da dahil olmak üzere en çok eleştiri aldığı bir konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi bir açıklama yapması ve kamudaki tüm yabancı marka lüks araçların satılarak bunların yerine TOGG almasına yönelik adım atmasını bekliyoruz.

Madem artık yerli ve milli bir aracımız var. Madem devletimiz halkın 70 yıllık beklentisini bugün hayata geçirdi, o zaman önce devletimiz kendi yerli aracını kullanmalı ve lüks araç israfından vazgeçilmeli. 

Erdoğan’a böylesi bir adım atmasının her açıdan faydalı olacağını ifade eden yürekli bir danışmanı yoktur belki ama Hakimiyet  olarak bunu kendilerine biz tavsiye ediyoruz.

Hakimiyet olarak 3 Nisan’da  yazdığımız bu yazının ardından birçok bakanlık, valilik, Belediye başkanlıkları ve diğer kamu kurumları TOGG almak için yarışa girdiler. 

Kamunun TOGG alımına öncü ve hızlı davranması şehirlere de bir heyecan getirdi. Birçok valilik ve Belediye Başkanlığı TOGG’u araç envanterine kattı.
Komşu il Malatya Büyükşehir Belediyesi de 13 Mayıs itibariyle TOGG’u aldı. 44 MLT 44 plakasıyla Türkiye'nin ilk Yerli ve Milli otomobili TOGG Malatya Büyükşehir Belediyesi makam aracı oldu. 

Malatya’dan sonra TOGG’un başta Elazığ Belediyesi olmak üzere ilimiz kamu kurumları tarafından da alınmasını ve Elazığ sokaklarında gururla seyretmesini bekliyoruz.