Neden Seçim Kaybettik?

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği 1.5 saatlik zirvenin yankıları sürüyor.

Neden Seçim Kaybettik?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara kulislerine düşen son bilgilere göre Beştepe'deki zirvede iddiaların aksine Cumhurbaşkanı yardımcılığı gibi bir teklifin olmadığı Erdoğan'ın Akşener'e ise "Sizce seçimi neden kaybettik?" sorusunu yönelttiği öne sürüldü.

Akşener'in bu soruya ekonomik krizden başlayıp, emekli ve dar gelirlilerin sorunları gibi başlıklarla yanıt verdiği ifade ediliyor.

Akşener’in bir siyasetçi olarak, Ak Parti’nin seçimleri neden kaybettiğine dair yaptığı ekonomik tespitleri hemen herkes yapıyor ve bunu ifade ediyor.

Kaldı ki seçim kaybetmenin önemli ama tek etkeni olmayan bu sebebi Erdoğan da çokça ifade ve itiraf etti.

Akşener’in Ak Parti tabanının neden sandığa gitmediğine yönelik bir görüş belirtmesi, oy kaybı ile birlikte ruh kaybı yaşayan partinin nerelerde hata yaptığına dair Erdoğan’a ifade edeceği sosyolojik bir tabana oturan bilimsel bir çalışma elinde yok. Kaldı ki olması da beklenemez. Çünkü Akşener’in Ak Parti tabanı ve seçmeni arasındaki kırılan fay hatlarını bilme şans ve ihtimali yok.

Erdoğan’ın kendi partililerini geçtik Akşener’e bile “Neden seçim kaybettik?” sorusunu sorduğuna göre demek ki bu konu hakkında ciddi kafa yoruluyor ve eksiklikler bulunmaya çalışılıyor. Hem de Akşener’e bile sorularak.

Ak Parti’nin “Nerede hata yaptık?” türü araştırma ve anket sonuçları tastamam ortada iken ve taban bunu her gün haykırırken hala sebep arayışı ile zaman geçirilmesi ve sanki hataları düzeltmek amacıyla hataları samimiyetle arıyorlarmış gibi bir tablo sergilenmesi artık tabanda da kabak tadı vermeye başladı.

Sebep de sonuç da çözüm de belli iken zamana oynanıp bunun geyiğini yapmak, geçtiğimiz hafta 3 ilçe 4 beldede yapılan seçimlerde halkın CHP’ye yöneliminin devam ettiğini görmeyecek kadar toplumdan uzak olmak bile asıl sebebi ortaya koymuyor mu?

Parti tabanı değişim istiyor. Ak Parti Genel merkez üst yönetiminin tümüyle değişmesini istiyor. Yeni ve samimi bir ruhla ve dava bilinciyle çalışacak teşkilatlar istiyor. İhale takipçisi ve komisyoncusu üst düzey yönetici, bazı bakan danışmanı ve Çukurambar siyasetçilerini  istemiyor. Sorun ve çözüm bu kadar açık ve net iken hala her görülene biz neden seçim kaybettik demek, gerçeklerden kaçmaktır ve tabanı daha da kaçırmaktır vesselam.