Ne Zaman Gündeme Alınır?

İlimizde son günlerde çok sayıda cinayet, şiddet, darp gibi olayların yaşanması, yöneticilerin çok gündeminde olmasa da duyarlı ve halkla birlikte siyaset yapan siyasi parti il başkanları konuya dikkat çekmeye devam ediyor.

Ne Zaman Gündeme Alınır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Saadet partisi İl Başkanı Abdullah Akın’dan sonra HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı da yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

 İlimizde bir günde cinayet vakalarının  yaşanması ve şiddet olaylarının artması toplumdaki sosyal ve psikolojik çöküntünün boyutlarını gözler önüne serdiğine dikkat çeken HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, “Manevî boşluk, bencillik ve bireysel yaşam tarzının dayatılması ile toplum mutsuz, kaygılı, unutkan, sorumsuz, vurdumduymaz, stresli, saldırgan, cinnet geçirmeye ve intihara meyilli bir hal almıştır. Materyalist yaşam şekli hayatın bütün evrelerine sirayet edip kalabalıklar içinde yalnızlık yaşayan bireyler üretmektedir. Dış müdahalelerle içi boşaltılan ve değersizleştirilmeye çalışılan aile kurumunun manevi işlevini yerine getirememesinin bir sonucu olarak da, gelecek kaygısı yaşayan ve hayata karamsar bakan bireyler, çözümü şiddette aramaktadır. Toplumda depresyon halinin artması ile birlikte suç oranları da artmakta buna paralel olarak madde bağımlılığı, alkol, kumar ve ifsat etkinlikleri toplumun duyarsızlaşmasına neden olmaktadır. Toplumu şiddete ve kötülüğe sürükleyen sebepler doğru tespit edilip çözüm odaklı adımlar atılmalı, inanç değerlerimize uygun yeni bir toplumsal ihya çalışması başlatılmalıdır” diyerek önemli bir konuya dikkat çekti.

Bu mesele sadece siyasilerin meselesi olmamalı. Şehirde bulunan ve bu konuda söz söyleme yetkisini kendinde gören tüm kamu, kurum kuruluşları yanında STK’lar, bilim insanları, psikologlar, Rehberlik Araştırma Merkezleri, Aile Danışma Merkezleri ve ilgili tüm birimlerin kafa kafaya verip bu konuyu bilimsel anlamda masaya yatırmaları ve insanlarımıza dokunmaları gerekiyor.

Şehirde gereksiz konularda yapılan çalıştaylar, paneller, konferanslardan ziyade her gün yitip giden bir neslin derdi ve gailesi sarmalı hepimizi. 
Bugün bizim çocuğumuz ya da yakınımızın başına gelmedi diye rahat davranmak, yarın bizzat başımıza geldiğinde feryat etmeyi ve hatta hayatın bizi en sevdiğimizden koparmasıyla sonuçlanabilir.

Bırakın artık özel gün ve haftaları kutlayıp kendi kendinizi kandırmayı. Çocuklarımız elden gidiyor, gençlerimiz başka diyarların şarkılarını söylüyor, anne-babalarımız çocuğuna en kaliteli cep telefonu alınca görevini yapmış olmanın hazzını yaşarken, ilgisizlik sebebiyle çocuklar suç örgütleri ya da şantajcıların tuzağına düşüyor ve kurbanı oluyor.

Şehir artık gündemine böylesi önemli bir konuyu da almalı. Hem de öyle sıra savar gibi değil. Konunun uzmanları yanında, çocuk, genç, kadın, erkek ve sorunlu bireylerin de dinlendiği, onların beklentilerinin de ele alındığı çalıştaylar yapılmalı ve alınan kararlar anında hayata geçirilmeli.