'Ne Karşılığında…'

İl Genel Meclisinde sular durulmuyor. Gündem yine GES, konu, yine MHP'li üyeleri komisyona çağırmadan karar almak, bu konuyu  gündeme getiren yine MHP'li üye Osman Dilek.

'Ne Karşılığında…'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu, kamuoyunun da çok yabancısı olmadığı bir konu..  Korucu köyü sınırları içerisinde yer alan 400 dönümlük tarım arazisi vasfı taşıyıp taşımadığı değişik resmi kurumlar tarafından verilen raporlarla da tartışma konusu olan alanda özel bir şirket tarafından Güneş Enerjisi Santrali yapılmak istenmesi…

 Konuyla ilgili bir kez daha sesini yükselten MHP’li meclis Üyesi Osman Dilek şunları söylüyor:

“Buradaki memur kardeşimizle raporu gönderip imzalamamızı istiyorsunuz. Kusura bakmayın! Biz kimsenin emir eri değiliz.  Söz konusu alan toplam 400 dönümdür.  Önce 55 dönümlük tarım arazi üzerine GES kuruldu. Geri kalan 350 dönümde GES yapmak için gelmişler meclisten izin istiyorlar. Bu konuda bizi dışlamaya kimsenin hakkı yok gücüde yetmez. Ben burada meclisimizi suçlamıyorum. Meclis üyelerinin belki de çoğunun haberi yoktur. Komisyona sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun. Bunu kabul edecek birisi varsa bu komisyonları kurmanın anlamı yok. Söylenecek bir şey kalmadığı için artık kamuoyuna şikâyet ediyorum. Ak Partili siyasiler bu konuya bir el atar kanaatindeyim. Yoksa sağda solda cumhur ittifakı diye gezmenin bir anlamı yok. Seçim gündemi nedeniyle kendisi yoğundur. O yüzden basın aracılığıyla Sayın Yıldırım’ın bizi tatmin edecek bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu konu hakkında kimse savunma yapmasın! Niye bizi çağırmadınız? Sorumuz net. Amacınız ne, ne karşılığında bizi bilgilendirmiyorsunuz?” 

Söz konusu arazi üzerinde GES yapılıp yapılmayacağı, bu konuda çelişkili raporlar veren kamu kurumlarının neden böyle yaptıkları, bu arazi sahibinin talebinin çok haksız olup olmadığı konuları İl Genel Meclisinin görev alanında. Buna çok yorum yapmak doğru olmaz, etik de olmaz. Ama Dilek’in “Ne karşılığında bizi bilgilendirmiyorsunuz? ” iddiası geçiştirilemeyecek kadar önemli. 

Yerel seçimlere ramak kala Cumhur İttifakı ortağınız olan MHP’li bir meclis üyesi bunu yüzünüze karşı ve kameralara karşı söylüyorsa burada ciddi anlamda bir cevap hakkınız doğmuş demektir. 

Dilek, İl genel meclis üyelerinden umudunu kesmiş olacak ki adaletine, siyasi anlayışına ve dürüstlüğüne güvendiği ve kardeşim diye hitap ettiği Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’dan konuyu aydınlatmasını istiyor.

Belki GES talebi haklıdır. Belki Osman Dilek haksızdır. Biz konuyu bilmiyoruz ama bilenler ve iddiaların muhatabı olanlar konuyu aydınlatsın ki yerel seçimler öncesi Ak Parti ve özellikle Cumhur İttifakı yara almasın.