Kızlar Okullarına Kavuştu

Konuyu birkaç kez bu köşelerden gündeme getirmiştik.

Kızlar Okullarına Kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Cumhuriyet Anadolu Kız İmam Hatip lisesi yıkılınca öğrenciler hemen yanındaki merkez İmam Hatip okulunda öğrenime başlamış ancak erkek öğrenciler sabahçı, kız öğrenciler de öğlenci olunca velilerden gelen çocuklarının geç saatlerde okuldan çıkmalarından kaynaklı bazı endişelerini dile getirerek kız öğrencilerine sabahçı olmasının daha doğru olacağını yazmıştık. Kamuoyundan ve refikimiz diğer basın organlarından da gelen bu talep, tüm ilgililere de iletilmişti.

Bu talep üzerine okulların açıldığı ilk hafta açıklama yapan Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  yeni okulun bir ay içerisinde tamamlanacağı ve kız öğrencilerin kendi okullarına taşınmasıyla sorunun çözüleceği ifade edilmişti.

Bu süre biraz geçmesine rağmen kız öğrenciler ara tatil sonrası Mezre ortaokulu karşısında bulunan okullarına taşınarak bu problemden kurtulmuş oldular.

Şimdilerde kız öğrencilerimiz 8.30 da derse başlıyor ve 15 gibi desten çıkıyorlar. Dolayısıyla artık yatsı ezanın da geç okuldan çıkılması gibi bir sorun da kalmadı ve hem öğrenciler hem de veliler derin bir nefes aldılar.

Kız öğrencilerin taşınacağı okulun daha erken tamamlanması ve eğitim araç gereçlerinin yerleştirilmesi adına önemli fedakârlıklarda bulunan ilgili şube müdürümüz başta olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz.