Müzisyenin Katilleri Memurluktan Atıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ankara'da müzisyen Onur Şener cinayetine ilişkin tutuklanan İlker Karakaş ve Ali Gündüz'ün kamu görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Müzisyenin Katilleri Memurluktan Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ankara'da müzisyen Onur Şener cinayetiyle iligli yürütülen soruşturmada tutuklanan İlker Karakaş ve Ali Gündüz hakkında açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, olayda adı geçen İlker Karakaş ve Ali Gündüz'ün 2012 yılında KPSS ile Bakanlığa iş müfettişi yardımcısı olarak atandıkları, başlatılan tahkikat sonucunda ikisinin de kamu görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklama şöyle:

“Yazılı ve görsel basın yayın organlarında yer alan ve Ankara’da gerçekleşen asayiş olayıyla ilgili olarak, olayda isimleri geçen İlker Karakaş ve Ali Gündüz 2012 yılında KPSS ile Bakanlığımızca gerçekleştirilen yazılı/sözlü sınav sonuçlarına göre iş müfettişi yardımcısı olarak kamu görevine atanmışlardır. İş müfettişi kadrosunda bulunan adı geçenlerin herhangi bir idari görevi bulunmamakta olup devam eden adli süreç dışında Bakanlığımızca da gerekli tahkikat ivedilikle başlatılarak ilgililer kamu görevinden uzaklaştırılmıştır.”

NE OLMUŞTU?

2 Ekim'de Ankara Çayyolu semti Mutlukent Mahallesi'ndeki eğlence mekanına gelen bir grup, o sırada sahnede olan 45 yaşındaki müzisyen Onur Şener'den şarkı istedi. Şener'in şarkıyı bilmediği için grubun isteğini reddetmesi üzerine, gruptan 3 kişi müzisyenle tartışmaya başladı.

Şener mesaisi bittikten sonra mekan çıkışında, bu grubun fiziksel saldırısına uğradı. Boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen 1 çocuk babası Şener, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şüpheliler Ali Gündüz (36), Semih Soyalp (36), İlker Karakaş (35), Jale E (36). ve Gözde G (36)., Ankara Adliyesi’nde soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi.

Ali Gündüz, Semih Soyalp. ve İlker Karakaş, 'kasten öldürme' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırganlardan ikisinin Çalışma Bakanlığı’nda bürokrat, diğerinin ise kamu savunma şirketi TAI’de (Turkish Aerospace Industries -Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ -TUSAŞ-) mühendis olduğunu açıklanmıştı.