Müteahhitlik Sektörünün Teminat Sorunu

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Müteahhitlik sektörünün bankalarda teminat sorununun çözümü için Kredi Garanti Fonu (KGF) nezdinde girişimler başlatarak, sektör temsilcilerinin inşaat çalışmasını başlatmadan önce arsa sahibi ile imzalanan sözleşmelerin esas alınarak buna göre teminat oluşturulmasını talep etti.

Müteahhitlik Sektörünün Teminat Sorunu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sektörün finansmana ulaşma sorunu

Başkan Arslan, hemen tüm sektörlerde olduğu gibi müteahhitlik sektöründe de finansmana ulaşmada sorunlar yaşandığını belirterek, “ TOBB nezdinde Odamız tarafından çok önemli girişimler yapılmış ve Sayın Genel Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından bu taleplerimiz ulusal medyaya yansımıştır. 
11.Meslek Komitemizi oluşturan Müteahhitlik Sektörü temsilcilerimiz tarafından Odamıza yapılan müracaatta KGF’nin Müteahhitlik Sektörü için kefalet noktasındaki desteklerinin sektör için çok değerli olduğu belirtilerek sektör temsilcilerinin finans kuruluşlarında taleplerinin karşılanması hususunda sorunlar yaşandığı ifade edilmiştir.

İlgili Meslek Komitesi Üyelerimiz tarafından, KGF’nin yüzde 30’luk kısmı tamamlanmış olan ve yüzde 80’nin altında olan konut, fabrika, yapsat inşaatları vb. faaliyetlerinde Kefalet verilmesinde Kat İrtifakı veya Tapu yerine inşaatın başlangıç aşamasında olan arsa sahibi ile yüklenici müteahhit firma arasındaki SÖZLEŞME’nin esas alınarak Kefalet sürecinin başlatılması talep edilmektedir.

Hem istihdam hem de genel manada imalat ve ticaretin canlanmasında çok değerli olan Müteahhitlik sektörünün sürdürülebilir kılınması için KGF Kefalet destek mekanizması çok değerli olup, sektör temsilcilerimizin bu haklı talebini KGB Yönetim Kurulu’na ileterek çözüm girişimleri talep edilmiştir. 
Konu ayrıca sözlü olarak KGF Başkanımız Sayın Erdoğan Özegen’e iletilmiş olup, sektöre nefes aldırabilecek bir uygulamaya Odamız tarafından öncülük edilmesi süreci başlatılmıştır” ifadelerinde bulundu.