MÜLAKATI GEÇTİK Mİ?   

Erkan BAY/AK Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayları, Genel Merkezde mülakata katıldı. Komisyonun Başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal yaptı.

MÜLAKATI GEÇTİK Mİ?   
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'de 24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için adayların belirlenmesi  çalışmaları  devam ediyor. Parti teşkilatlarının katıldığı temayül yoklamalarını 5-6-7 Mayıs'ta gerçekleştiren AK Parti'de milletvekili aday adaylarıyla mülakat süreci başladı. 

14 KOMİSYON TARAFINDAN YAPILDI

Mülakatlar, genel başkan yardımcılarının başkanlığında, Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinden oluşan 14 komisyon tarafından gerçekleştirildi.

KOMİSYON BAŞKANLARI DİNLEDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz, Hayati Yazıcı, Vedat Demiröz, Mustafa Ataş, Öznur Çalık, Ahmet Sorgun, Harun Karacan, Çiğdem Karaaslan, Ravza Kavakcı, Erol Kaya, Mahir Ünal, Mehdi Eker, Fatih Şahin ve Hamza Dağ komisyonlara başkanlık etti.

5 DAKİKALIK GÖRÜŞME YAPILDI

Seçim İşleri Başkanlığı ve Genel Sekreterlik tarafından organize edilen mülakat çalışmalarında, randevuyla parti genel merkezine çağrılan AK Parti Elazığ Milletvekili aday adaylarıyla 5 dakikalık görüşme yapıldı.

MÜLAKATTAN SONRA GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILACAK

Mülakat sürecinin ardından ön elemeyi geçenler, güvenlik soruşturmasının ardından Genel başkan yardımcıları tarafından hazırlanacak raporla Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

FETÖ’YE  KARŞI ÖNLEM

Mülakat sürecinde FETÖ ile ilişkili kişi ve kişilerin sızma girişimlerine karşı aday adayları sıkı bir güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Giyiminden konuşmasına kadar adaylar ince elenip sık dokundu.

AK PARTİYİ NE KADAR BENİMSEDİN

Adayların parti politikalarını ne kadar benimsediği ve partiye ne gibi katkılar sunabilecekleri değerlendirilecek diğer başlıklar arasında yer aldı. Adayların parti politikalarını ne kadar benimsediği ve AK Parti’ye sağlayacakları katkı mülakatlarda göz önünde bulunduruldu..

 

ADAY ADAYLARI KENDİNİ TANITTI

Ak Parti Elazığ Milletvekili aday adayları da Genel Merkez de mülakata katıldı.Her bir aday adayı kendini tanıtararak,projelerini ve düşüncelerini komisyona 5 dakikalık sürede anlattı.Giyiminden,diksiyonuna kadar aday adaylarını dikkatle dinleyen komisyon,özellikle Ak Parti’nin misyonunu anlatabilen aday adaylarına dikkat etti.

ELAZIĞ’LI ADAY ADAYLARINA SORULAN SORULAR

Mülakata katılan Ak Parti Elazığ Milletvekili aday adaylarına komisyon önemli sorular sordu.Başlıca sorulan sorular Özgeçmişi,Siyasi Kimliği ve Ak Parti’nin eleştirdiğiniz yönleri nelerdir?

 ‘’SENİ NEDEN VEKİL YAPALIM?’’ SORUSU

Elazığ’dan katılan Milletvekili aday adaylarına komisyon tarafından sorulan ilk soru ‘’Seni neden vekil yapalım?’’ oldu. Aday adaylarının bu soruya verdiği cevap  komisyonun verdiği karar da önemli oldu.Özellikle mülakata katılan bir çok aday adayının bu soru karşısında verdiği cevapların,komisyonu tatmin etmediği ifade edildi.

KADIN ADAY ADAYLARI ZORLANDI

Komisyon Elazığ Ak Parti Aday Adaylarına ise “Partimize katkı verebileceğiniz güçlü yönleriniz, kadın siyasetçi olarak zorlanabileceğiniz zayıf olduğunuzu düşündüğünüz yönleriniz nelerdir?” ve “Hükümetimizin en başarılı olduğu alanlar nedir?” gibi sorular yöneltildi.

SON ŞEKLİ ÜST KURUL VERECEK

Mülakatların ardından bu sefer, 4 genel başkan yardımcısının başkanlığında oluşturulacak ara komisyon, aday adayları ile ikinci bir eleme yapacak ve belli bir sayıya düşürülen aday adaylarıyla ilgili rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst kurulda değerlendirilecek.

Üst kurulda, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra bazı Genel Başkan Yardımcıları da yer alacak.

AK Parti'nin milletvekili aday listelerine son şekli bu üst kurulda verilecek.