Muhtarlık Yarışları

Halkımız her ne kadar 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Belediye başkan aday adaylarına yoğunlaşsa da mahalle ve köy muhtarlıklarında da kıyasıya bir yarışı şimdiden görüyoruz.

Muhtarlık Yarışları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez mahallelerde muhtar olmak isteyen çok sayıda ismin, kendi sosyal medya hesaplarından afişlerini yayınladıkları gibi vaatlerini de bir bir sıraladıklarını görüyoruz.

Son zamanlarda özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “muhtarlar buluşması”  yapmasıyla muhtarlarımızın hem statüsü hem de etkinlikleri daha arttı.

Muhtarların hemen hemen  tüm devlet  törenleri ve özel programlara davet edilmesi, sorunlarını hem toplantılarda hem de medyada dile getirmeleri muhtarlarımızı daha aktif hale getirdi.

Kendileri aslında mahalleye yatırım ve hizmetlerde icra makamı olmasalar bile bu hizmetleri yapmakla mükellef kamu kurumlarıyla gerçekleştirdikleri diyaloglarla bir çok hizmeti mahallelerine taşıyor ve halkın da takdirini kazanıyorlar.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olacak muhtarların kıyasıya yarış ve rekabetleri aslında mevcut muhtarların daha çok çalışmalarını da getireceği için oldukça faydalı oluyor. Muhtar adaylarımıza başarılar…