İmamoğlu, 'Özel' Dedi

CHP'de 'değişim' ateşini yakan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum' sözleriyle megakent için yeniden aday olacağını duyurdu.

İmamoğlu, 'Özel' Dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir gazetecinin yönelttiği "CHP kurultayında hangi adayı destekleyeceksiniz, bu isim Özgür Özel olabilir mi?" sorusuna da yanıt veren İmamoğlu, "CHP'nin tarihini  bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlar göreve hazırdır. Bunlardan birisi, ismi geçtiği için söylüyorum Özgür Özel'dir" dedi ve bir kez daha Kılıçdaroğlu ile olmaz fikrini yinelemiş oldu.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı yardımcısı hayali ile çıktığı yola sonradan CHP Genel başkanı adayı olarak devam etti. Ancak gördü ki Kılıçdaroğlu öyle kolay lokma değil, Dimyat’a pirince giderken elindeki bulgurdan da olmamak adına İBB başkanlığında karar kıldı ve yeniden aday olduğunu açıkladı. 

İmamoğlu’nun, İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi’nin desteğini almadan yeniden seçilmesi mucize ötesi bir şey. Bunu İmamoğlu da bildiği için yeniden bu partilerle özel pazarlıklara oturacak ve muhtemelen birçok kadroları bu partilerin emrine verecek.

İBB’yi kaybettiğinde ise yapılacak ilk CHP kurultayında Özgül Özel’i destekleyip beş yıl sonra bu kez cumhurbaşkanı adayı olarak çıkacak karşımıza.

Şansı olur mu? Olabilir… Bu biraz da Ak Parti’nin ekonomide vereceği mücadele ve enflasyonu indireceği rakama bağlı.